Pasaku grāmata mazo vēža slimnieku atbalstam

Pasaku grāmata mazo vēža slimnieku atbalstam

13. Apr 2010, 13:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

2009.gada 13.septembrī plkst.13:00 viesnīcā "Radi un draugi", Mārstaļu ielā 1, notiks bērnu pasaku grāmatas "Sienāzīšu ceļojums uz Mēness" atvēršanas svētki un tikšanās ar grāmatas autorēm Veltu Elon-King un Sarmīti Janovsku.

 

Grāmatiņa ir tās autoru un organizācijas Daugavas Vanadzes Anglijā dāvinājums Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai. Saskaņā ar grāmatas autoru ieceri, tā tiek izplatīta vienīgi pret ziedojumu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, grāmatnīcās tā nebūs pieejama. Par iegūtajiem līdzekļiem Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība iegādāsies (atkarībā no ziedojumu apjoma) kādu daļu no bērnu paliatīvajai aprūpei nepieciešamās aparatūras (plaušu mākslīgās ventilācijas aparātus, skābekļa koncentratorus, aspiratorus, pulsoksimetrus u.c.), segs ar aparatūras tehnisko apkopi saistītos izdevumus, iegādāsies medicīnisko pārtiku paliatīvi aprūpējamiem bērniem.

 

Bērnu paliatīvā aprūpe ir aktīva, visaptveroša aprūpe nedziedināmi slimiem bērniem. Tā sevī ietver ārstniecisku, sociālu, psiholoģisku un garīgu atbalstu bērnam un viņa ģimenei, lai, neskatoties uz slimību, bērns varētu nodzīvot viņam atvēlēto laiku maksimāli pilnvērtīgi, un cik vien tas iespējams – ģimenes lokā.

 

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir dibināta 1997.gadā. Katru gadu Biedrība mājās sniegusi atbalstu vairāk kā 60 ģimenēm ar nedziedināmi slimu bērnu, kā arī ģimenēm pēc bērna zaudēšanas – sērošanas periodā. Palīdzību stacionārā ik gadu saņēmuši vairāk kā 200 pacienti. Šobrīd Bērnu paliatīvās aprūpes dienests sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību aprūpē 74 bērnus un viņu ģimenes mājās. No 2004. gada Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

"Ar Daugavas Vanadzēm mūs saista nu jau desmit gadus ilga sirsnīga draudzība. Veltas kundze, kas par ilggadīgu darbu Lielbritānijas Sieviešu brīvprātīgā darba organizācijā Womans Royal Voluntary Service ir pat saņēmusi apbalvojumu Member of the British Empire no karalienes rokām, nenogurst iepriecināt arī mūsu aprūpējamos bērnus ar savām neizsīkstošajām idejām. Par līdzekļiem, ko izdosies iegūt, izplatot šo jauko, sirsnīgo grāmatiņu, mēs ceram atvieglot dzīvi mūsu mazajiem pacientiem - gan tiem, kas dzīvo mājās, gan tiem, kas šobrīd uzturas bērnu namos," atklāj Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja Anda Jansone.

 

Grāmatu pret ziedojumiem varēs iegādāties Ideju Partneru fonda labo darbu veikalā "Otrā elpa" Marijas ielā 13, 2. stāvā (vairāk informācijas www.idejupartneri.lv). "Mēs arī ceram, ka kāda organizācija vēlēsies iegādāties šo grāmatiņu kā dāvanu savu darbinieku vai sadarbības partneru bērniem Ziemassvētkos," piebilst Dr. Jansone.

 

Grāmatas iespiešana bijusi iespējama, pateicoties Anglijas izglītības fonda un tā vadītāja Andreja Ozoliņa sniegtajam finansiālajam atbalstam.

rita123 rita123 14. Sep 2009, 10:02

Prieks par mazajiem slimnieciņiem😀

12. Sep 2009, 18:04

super,paldies autoriem par šo grāmatiņu...un atkal ziedotā naudiņa tiks slimajiem bērniņiem😀

rita123 rita123 14. Sep 2009, 10:02

Prieks par mazajiem slimnieciņiem😀

12. Sep 2009, 18:04

super,paldies autoriem par šo grāmatiņu...un atkal ziedotā naudiņa tiks slimajiem bērniņiem😀