Dzīvodami laukos, atradām recepti gardai kūkai. Tad nu arī padalīšos ar jums. Bet, lai to varētu pagatavot, devāmies uz dārzu lasīt ogas :)
Ogu kronis
10-12gab.
Mīklai:
150 g miltu
2 ēdamkarotes cukura
100 g sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
Pildījumam:
100 g marcipāna
2 olu baltumi
1-2 glāzes ogu
Glāze cukura
Samīca gludu mīklu no miltiem, cukura, sviesta un olas dzeltenumiem. Mīklu uz stundu ieliek ledusskapī.
Veidnes pamatu un malas izklāj ar mīklu (labi, ja panna ir ar izņemamu pamatu). Cep apmēram 15 minūtes 200 grādos.
Uz rupjās rīves sarīvē marcipānu. Stingrās putās saputotos olu baltumos iecilā marcipāna skaidiņas un ogas. Pēc garšas pievieno cukuru.
Ogu pildījumu lej veidnē.
Liek krāsnī vēl uz 25-30 minūtēm.
Apsedz pīrāgu ar foliju vai cepampapīru, lai malas nepaliktu pārāk tumšas. Pasniedz ar putukrējumu.
😛😛😛 mēģināsim izcept!
ļoti cieta nav, bet diezgan stingra ,lai visu saturētu kopā, bet tai pat laikā arī drūpoša.
Nu 150g tas ir viena glāze apmēram, ml gan nezinu.
Vienigais parasti taisu uz ml nevis uz gramiem piemeram miltus,jo svari man nav.Cik butu ml milti?
Jam,man ar tas marcipans trauce,garsot jau garso,bet dargs gan,tadel es labak ar bez ta.Bet tada tipa kukas man garso.
Pilnīgi noteikti.Es vienai kūkai nopirku Laimas marcipāna batoniņ un sarīvēju,bija labi. bet otrai likām sadrupinātus riekstus un arī bija ok.Tā ka bez tā visa,tikai ar ogām arī ir gardi. Tas marcipāns dod tādu īpašu garšu.
Mēs vēl tam pildījuma piebērām arī sasmalcinātus riekstus,kad cepām otro reizi,arī bija gardi.
Vislabāk ir cept apaļajā pannā,bet man laukos nebija. Tad to mīklu izsmērē gar malām un kad izņem tad izskatās kā bļodiņa,kur iekšā ir pildījums.