Nāk Ziemassvētki un virtuvēs arvien biežāk parādās piparkūku smarža. Māmiņa Edīte Ogorodnikova stāsta, kā izcept medus piparkūkas.
Sastāvdaļas:
- 500 g miltu
- 400 g medus
- 100 sviesta
- 4 olu dzeltenumi
- 4 ēdamkarotes krējuma
- piparkūku garšvielas pēc garšas
- 2 tējk. cepamā pulvera
- sāls pēc garšas (es liku 1 šķipsnu)
- 4 ēd.k. cukurs (olu dzeltenumu saputošanai ar cukuru)
Pagatavošana:
{pic:1}
Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē.
{pic:2}
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.
{pic:4}
Pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu, krējumu, sāli.
{pic:5}
Visu samaisa.
{pic:6}
Pievieno miltus un cepamo pulveri.
Visu samaisa.
{pic:7}
Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras.
Skaties , nepārcep, tad sanāks cietas.
{pic:8}
Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.
Lai būtu garšīgāk var pievienot rozīnes un riekstus.
Labu apetīti.
Sastāvdaļas:
500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
4 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
2 tējk. cepamā pulvera
sāls pēc garšas (es liku 1 šķipsnu)
4 ēd.k. cukurs (olu dzeltenumu saputošanai ar cukuru)
man ari kas jauns.nu negarsigi jau noteikti nav
man arī jauns atklajums....