Mīkstās medus piparkūkas

Mīkstās medus piparkūkas

12. Aug 2010, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nāk Ziemassvētki un virtuvēs arvien biežāk parādās piparkūku smarža. Māmiņa Edīte Ogorodnikova stāsta, kā izcept medus piparkūkas.

Sastāvdaļas:

- 500 g miltu

- 400 g medus

- 100 sviesta

- 4 olu dzeltenumi

- 4 ēdamkarotes krējuma

- piparkūku garšvielas pēc garšas

- 2 tējk. cepamā pulvera

- sāls pēc garšas (es liku 1 šķipsnu)

- 4 ēd.k. cukurs (olu dzeltenumu saputošanai ar cukuru)


Pagatavošana:

{pic:1}

Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē.

{pic:2}

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.

{pic:4}

Pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu, krējumu, sāli.

{pic:5}

Visu samaisa.

{pic:6}

Pievieno miltus un  cepamo pulveri.

Visu samaisa.

{pic:7}

Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras.

 

Skaties , nepārcep, tad sanāks cietas.

{pic:8}

Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.
Lai būtu garšīgāk var pievienot rozīnes un riekstus.
Labu apetīti.

               Sastāvdaļas:

500 g miltu

400 g medus

100 sviesta

4 olu dzeltenumi

4 ēdamkarotes krējuma

piparkūku garšvielas pēc garšas

2 tējk. cepamā pulvera

sāls pēc garšas (es liku 1 šķipsnu)

4 ēd.k. cukurs (olu dzeltenumu saputošanai ar cukuru)

27. Nov 2009, 19:34

man ari kas jauns.nu negarsigi jau noteikti nav

27. Nov 2009, 10:15

man arī jauns atklajums....