Mēness zīme un Tava bērna emocijas

Mēness zīme un Tava bērna emocijas

21. Jan 2012, 20:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī raksts ir tapis kā turpinājums pulbikācijai par Saules ietekmi uz bērna raksturojumu atkarībā no tās atrašanās zodiaka zīmē. Kā otrs un laikam arī nozīmīgākais faktors, kurš ir cieši saistīts ar bērna emocionālajām izpausmēm ir Mēness.

 

Tieši šis spīdeklis nosaka kā bērns emocionāli reaģēs uz dažādām situācijām. Atšķirībā no pieauguša cilvēka, Mēness ietekeme uz bērnu ir daudz jūtamāka un svarīgāka. Pirms ķerties klāt pie tālākās publikācijas lasīšansa, vēlos vērst Jūsu uzmanību, ka tā satur tikai aprakstu par Mēness atrašanos konkrētās zodiaka zīmēs un neņem vērā citus astroloģiskos faktorus (Mēness planetāro aspektāciju, atrašanos konkrētā mājā, dispozitora atrašanos, utm.).

 

Lai sekmīgi noteiktu Mēness atrašanās vietu Jūsu bērna dzimšanas horoskopā izmantojiet iespēju veikt bezmaksas aprēķinus portāla sadaļā „Astro Interesentiem”. Pēc aprēķinu veikšanas sameklējiet grafiskajā kartē Mēness simbolu, tam blakus atradīsies informācija kādā zīmē atrodas Mēness.

 

Un tā, dodamies izpētes ceļojumā….

 

Mēness Auna zīmē.

 

Mēness atrašanās Auna zīmē un sniedz iespēju raksturot tā īpašnieka  emocionālo pusi ar vienu frāzi- „emocionālā agresija”. Kaut vispārīgos dzīves vilcienos  šādi bērni  var būt stabilas personības, emocionālā ziņā viņi būs izteikti svārstīgi – emociju gamma var mainīties par 180 grādiem jau dažu minūšu laikā. Bērni, kuru Mēness atrodas  Auna zīmē ātri emocionāli iekarsīs un tikpat ātri atdzisīs, tāpēc viens no viņa dzīves pamatuzdevumiem ir iemācīties kontrolēt savas emocijas, padarīt tās stabilas un plūstošas. Jau no agras bērnības šie bērni būs gatavi mesties visdažādāko notikumu virpuļos un bieži aizmirsīs padomāt par sekām. Viņiem nekad nebūs laika līdz galam izteikt savas emocijas, kā arī apstāties un vienkārši padomāt par dzīves svarīgajām lietām, kas var būt klupšanas akmens nākotnē. Šiem bērniem var piemist arī zināma deva emocionālā egoisma, tāpēc brīžos, kad viņi aizrausies ar spēlēm, tie uzskatīs sevi par pasaules centru un pārāk neinteresēsies, kā jūtas vienaudži. Šiem bērnam būs arī izteikta vēlme pēc emocionālas neatkarības, kā rezultātā viņš var bieži pārkāpt vecāku nospraustās robežas un mest tiem īstus, emociju pilnus, izaicinājumus.

 

Mēness Vērša zīmē.

 

Šī ir viena no stabilākajām Mēness atrašanās vietām, tāpēc  tādas kartes īpašnieka emocijas var raksturot ar atslēgfrāzi i- „emocionālā stabilitāte”. Šī ir viena no labākajām Mēness atrašanās vietām visā zodiakā un saistīta ar materiālām lietām, tāpēc, lai šie bērni izjustu emocionālu komfortu, ir jābūt izteikti sakārtotai arī viņu materiālajai pasaulei  un vecākiem būs jāspēj bērnam izskaidrot, ka bez materiālām vērtībām pastāv arī citas- garīgas vērtības. Tā kā šie bērni  ir emocionāli stabili, viņiem var nepatikt straujas pārmaiņas, un jebkādi vecāku centieni būtiski mainīt viņa emocionālos uzstādījumus var izsaukt  izteiktu pretdarbību un dažbrīd pat agresiju. Šiem bērnam ir svarīgi iemācīt saprast, ka mērķtiecīga turēšanās pie sava viedokļa, emocijām, nav tas pats, kas neauglīga spītība. Ņemot vērā šo bērnu prāta mākslinieciskās ievirzes, viņu audzināšanas laikā vecākiem ir jārod laiks mūzikas, zīmēšanas un citu līdzīgu disciplīnu apguvei, kuras būtiski ļaus paplašināt bērnu vērtību sistēmu un izbēgt no dzīves uztveres melnbaltās krāsās.

 

Mēness Dvīņu zīmē.

 

Mazos, kuriem Mēness atrodas Dvīņu zīmē var raksturot ar frāz – „emocionālā daudzpusība”. Atbilstoši šīs zīmes raksturojumam  viņiem ir nepieciešama pastāvīga emocionālā daudzveidība, aktīva jūtu pasaule un intelektuāli baudījumi. Dvīņu zīmes ietekmē bērni spēs savienot savas emocijas ar loģisko saprātu un arī apgūs spēju spriest, analizēt tās.  Īpašu gandarījumu šiem bērnam sniegs viss, kas saistīts ar ceļošanu, – vai tas ir brauciens līdz tuvējam lielveikalam, vai došanās ceļojumā uz citām zemēm. Komunikācijā ar  bērniem, kuriem Mēness atrodas Dvīņu zīmē, par galveno klupšanas akmeni var kļūt sava stāstījuma balstīšana tikai uz emocijām, nevis faktiem. Šiem bērniem jau no agras bērnības jāliek saprast, ka  apkārt ir arī citi cilvēki, kuri vēlas runāt par savām izjūtām, sapņiem un konkrētiem nolūkiem. Arī tajos brīžos, kad  bērns apvainosies, viņš centīsies savu emocionālo sāpi izteikt komunicējot, tāpēc jums, vecākiem, jau savlaicīgi ir jāiemācās bērnā pacietīgi klausīties.

 

Mēness Vēža zīmē.

 

Bērnu emocijas, kuriem Mēness atrodas Vēža zīmē var rakstuorot ar atslēgfrāzi- „emocionālā uzticība”. Šajā zīmē Mēness atrodas vislabākajā stāvoklī  un ļauj realizēt savas vislabākās īpašības. Šo Bērnu emocionālā pasaule ir pilna ar uzticības jūtām, kuras var bangot kā okeāna viļņi pret klintīm. Viņu emocijas var būt izteikti pakļautas Mēness ciklu iedarbībai, priekšplānā tiek izvirzīti visi attiecību jautājumi, kas saistīti  ar māti, jo tā tiek meklēta emocionālā aizsardzība. Ņemot vērā šo bērnu emocionālās vajadzības, vecākiem ir atklāti jāizrāda gādība, siltums un jāliek bērnam vienmēr justies vajadzīgam, gaidītam. Redzot citu nelaimes, šie bērni var tās uztvert kā savējās, izteikti just līdzi tiem, kam iet grūti, un dažbrīd kļūt pat pārāk raudulīgi. Lai viņi nomierinātos no pārmērīga emocionālā uzbudinājuma, vislabāk palīdzēs mierīga pasēdēšana uz iemīļotā dīvāna, uzklausīšana, jo loģiski argumenti šo bērnu emociju noskaņojuma maiņai nav paši piemērotākie. Tā kā šiem bērniem ir arī izteikta emocionālā intuīcija, vecākiem nevajadzētu brīnīties, ka bērns zina arī par tām lietām, par kurām vecāki nav stāstījuši.

 

Mēness Lauvas zīmē.


Šo stiprinieku emocijas var raksturo atslēgfrāze- „emocionālais dramatisms”. Tā kā šie bērni ir pietiekoši spēcīgas personības un cenšas darīt to, kas pašiem tīk, viņu emocijas ir piesaistītas visam, kas stiprina un attīsta to EGO. Kaut šo bērnu temperaments sākotnēji var būt mierīgs un rāms, tie spēj emocionāli eksplodēt un visus nolikt pa vietām. Šiem bērniem ir izteikta arī nepieciešamība pēc mīlestības, kā arī vēlme justies īpašiem un vienaudžu novērtētiem, atrasties to uzmanības centrā. Šie bērni var arī būt pārāk dāsni pret apkārtējiem, tāpēc jau no mazotnes viņiem ir jāiemācās novilkt robežu starp dalīšanos ar vienaudžiem un izšķērdību. Brīžos, kad tiks aizskarta šo bērnu pašcieņa, viņi kļūs egoistiski, augstprātīgi un izteikti ietiepīgi, tāpēc jau savlaicīgi ir vērts domāt par emocionālās pašdisciplīnas apguvi un apziņu, ka katrs var būt pašpietiekama individualitāte.  Ņemot vērā bērnu tieksmi dramatizēt notikumu gaitu, tie var daudzas lietas pārspīlēt un uzpūst no mušas ziloni, tāpēc viena no apgūstamajām lietām ir spēja reāli novērtēt esošo situāciju.  Lepnums par sevi ir vēl viena īpašība, kura piešķir šiem bērniem īpašu emociju gammu, kuru vecāki var visnotaļ veiksmīgi izmantot audzināšanas nolūkos.

 

Mēness Jaunavas zīmē.

 

Mēness atrašanās šajā, visnotaļ praktiskajā zīmē ļauj bērnu emocionalitāti raksturot ar atslēgvārdu- „emocionālā ieturētība”. Šis Mēness stāvoklis norāda uz bērnu tendenci veidot emocionālas attiecības, kurās tie dominē neverbālā līmenī. Kā personības, brīžos kad kāds vēlas izrādīt labvēlību to emocionālā noskaņojuma uzlabošanai, bērni var būt izteikti labvēlīgi noskaņoti un pretimnākoši. Dažbrīd viņi pārāk iedziļināsies savu emociju analīzē, meklējot izskaidrojumu arī neizskaidrojamām lietām. Vērojot no malas, šie bērni neizcelsies ar īpašiem emocionāliem uzplaiksnījumiem un dažbrīd vecākiem var pat šķist, ka bērns kļūst pārāk noslēgts. Visticamāk, ka jau agrā bērnībā tie  vēlēsies nospraust savus dzīves mērķus un prasīs līdzīgas darbības veikt visiem apkārtējiem, jo viņiem var būt nesaprotami, kā kāds var vienkārši sēdēt un bezmērķīgi lūkoties tālumā.  Pilna  emocionālā komforta rašanai šiem bērniem ir nepieciešams rast laiku praktiskām nodarbēm, vislabāk tās veicot kopā ar vecākiem. Īpašu vērību šajā situācijā ir vērts pievērst darba organizācijai, disciplīnai. Tīrība, savas dzīves telpas spodrināšana, būs vēl viens aspekts, kurš ir svarīgs šo bērnu emocionālā līdzsvara nodrošināšanai, tāpēc vecākiem ir jāizvairās no samulsušiem acu skatieniem brīžos, kad bērns ilgi mazgā rociņas, pucē savus zābaciņus u. tml. Ņemot vērā bērna noslieci uz punktualitāti emocionālā līmenī, vecākiem ir ieteicams izvairīties no neprognozējamu emociju izrādīšanas.

 

Mēness Svaru zīmē.

 

Šo bērnu emocijas var raksturot ar frāzi- „emocionālā smalkjūtība”. Dzīve viņiem ir izmēģinājuma poligons, kurā iepazīt visu emociju gammu. Tā kā šo bērnu emocijas atrodas spēcīgā Venēras ietekmē, sirsnība, vienkāršums būs galvenie emociju izpausmes veidi. Sarunās ar apkārtējiem bērni izpaudīs savas diplomātiskās spējas, kā arī šarmu. Brīžos, kad bērni izjutīs izteiktu emocionālo pacilājumu, tos varēs viegli ietekmēt citu cilvēku viedoklis, tāpēc vecākiem jau savlaicīgi bērnam ir jāizskaidro, ka vienam pašam būs grūti glābt visus pasaules grūtdieņus, ka visiem vienmēr nepalīdzēsi un ka visi varbūt nav nemaz tik labi, kā sākumā šķiet. Pamatojoties uz Venēras spēcīgo ietekmi horoskopā, šiem bērniem noteikti patiks mūzika, kā arī māksla, konkrētāk –  glezniecība un līdzīgi mākslas izpausmes veidi. Brīžos, kad viņi izjutīs emocionālu diskomfortu, tieši mūzika un skaisti attēli palīdzēs nomierināt satraukto prātu. Strādājot bērnu emocijas vairāk tiks novirzītas praktiskā gultnē, sevišķi, ja tie varēs darboties ar kādu kopā. Galvenā problēma, ar kuru vecākiem  var nākties saskarties,- bērna vēlme vairāk runāt par darbu, nekā reāli to darīt. Lai problēmu risinātu, lieti noderēs darba sadalīšana vairākos etapos.  Un galvenais- neaizmirstiet savu bērnus apbalvot par padarītajiem darbiņiem! Balvā var būt jebkas- sākot no konfektes, beidzot ar viņa iemīļoto melodiju vai kopīgu grāmatiņas lasīšanu.

 

Mēness Skorpiona zīmē.

 

Šīs Mēness zīmes pārstāvjiem vislabāk piestāvēs atslēgfrāze- „emocionālā paškontrole”. Šajā zīmē Mēness mēdz izrādīt arī savas negatīvās īpašības, tāpēc šo  bērnu emocijas ir ļoti spēcīgas, mainīgas, un dažbrīd viņus var  pārņemt pavisam drūmas domas, noskaņas, kuras ir vairāk vērstas uz iekšējo pasauli. Emociju galējība ir vēl viena iespējamā  īpatnība, kura ir jāņem vērā šo bērnu audzināšanas procesā. Šie bērni var mīlēt vai ienīst, tāpēc neitralitāte emociju līmenī nav tiem raksturīga. Tie bieži  ticēs tikai savai personīgajai patiesībai, tāpēc viņu viedokli būs salīdzinoši grūti ietekmēt. Brīžos, kad bērni būs izlēmuši rīkoties, viņus atturēt nevarēs faktiski nekas. Tā kā šiem bērniem intuīcija ļauj paredzēt citu cilvēku rīcību un sajust viņu noskaņojumu, ir vērts ieklausīties viņa viedoklī un vērot bērna emocionālo uzvedību Jūs interesējošu cilvēku klātbūtnē. Mācīšanās no savas rūgtās pieredzes būs arī vēl viens šos bērnus raksturojošs elements. Tie centīsies dzīvē izbaudīt pēc iespējas plašāku emociju gammu, kā rezultātā būs jāsastopas ne ar vienu vien emocionālu satricinājumu, tāpēc vecākiem jau savlaicīgi ir jāiemāca bērniem pašiem pasmieties par savām neveiksmēm. Tas ne tikai padarīs viņu dzīves uztveri pozitīvāku, bet arī ļaus emocionāli atvērties, sūtot emocijas uz āru. Šie bērni var arī izteikti izrādīt nepamatotu emocionālu greizsirdību, kā arī privātīpašnieciskas tieksmes, kuru novēršanai lieti līdzēs regulāri mīlestības apliecinājumi.

 

Mēness Strēlnieka zīmē.

 

Šo, uz izaugsmi vērsto bērnu emocijas var raksturot ar frāzi- „emocionālais ideālisms”. Šie bērni  emocionālā līmenī ir ceļotāji un atklājēji, kuri savu domu ceļojumos atklāj aizvien jaunas emociju gammas. Vēlākos dzīves gados šī īpašība tiks transformēta par vēlmi doties reālos ceļojumos, iepazīt citas valstis un kultūras. Viss jaunais šiem bērniem patīk tāpēc, ka tas liek kustēties tiešā un pārnestā nozīmē. Tā kā šo bērnu emocijas būs tiešas, viņi bieži var teikt to, ko domā, tāpēc vecākiem ir jāpiestrādā pie takta izjūtas ieaudzināšanas un jāizskaidro, ka dzīvē ne vienmēr var vienkārši teikt visu, kas uz mēles. Pārmērīgs ideālisms ir vēl viena īpašība, kurai jāpievērš uzmanība, iemācot šiem bērniem „nolaisties uz zemes”.

 

Tā kā šie bērni ļoti ātri uztver arī praktisku informāciju, tad bieži tie var mainīt savu viedokli saistībā ar izskatāmo jautājumu, tāpēc  vecākiem ir ieteicams pievērst uzmanību konsekvences ievērošanai. Risinot praktiskos sadzīves jautājumus, īpaša uzmanība ir jāpievērš arī reālistisku dzīves plānu sagatavošanai, jo pārmērīgais, emocionālais optimisms var kļūt par klupšanas akmeni vēlākos dzīves gados.

 

Viena no šo bērnu stiprajām pusēm ir optimisms un lieliska humora izjūta, tāpēc viņš spēs pasmieties un rast cerību stariņu pat visgrūtākajās dzīves situācijās.

 

Mēness Mežāža zīmē.

 

Šīs, praktiskās Mēness zīmes pārstāvjus var raksturot ar frāzi- „emocionālā uzmanība”. Šajā zīmē Mēness ietekme ir vāji jūtama, tāpēc, lai bērni emocionāli atvērtos, vecākiem viņa dzīves pirmajos gados ir jāizrāda īpaša emocionālā gādība, pieķeršanās un mīlestība. Šiem bērniem ir ļoti svarīgi saprast savas emocijas, tāpēc jau no agra vecuma vecākiem ir jācenšas viņiem palīdzēt izprast iekšējās pasaules nianses. No šīs izpratnes būs atkarīgs, cik lielā mērā bērni spēs mīlēt sevi, kad būs pieauguši.

 

Darbs ir vēl viens veids, caur kuru šie bērni centīsies izteikt savas emocijas. Viņiem būs izteikti svarīgi viss, kas saistīts ar darba disciplīnu, kārtīgi padarītu darbu. Ir ļoti svarīgi, lai vecāki spētu ņemt līdzdalību viņa darba centienos, īpašu rūpību pievēršot vissmalkākajām tā izpildes detaļām. Jūsu kopīgajām darba aktivitātēm ir jānorisinās nesteidzīgā, labi organizētā gaisotnē.

 

Pats svarīgākais šiem bērniem  ir iemācīties mīlēt un pieņemt sevi tādu, kāds viņš ir, saprast: lai mīlētu apkārtējos, ir jāsāk ar mīlestību pret sevi. Centieties rast iespēju bērniem ļaut izpaust savas emocijas un nenosodiet brīžos, kas viņš tie kļūst pārāk emocionāli, jo šādiu brīžu nebūs daudz.

 

Mēness Ūdensvīra zīmē.

 

Šīs, visnotaļ interesantās Mēness zīmes pārstāvjus var raksturot ar atslēgfrāzi- „iekšējā emocionālā distancēšanās”. Šis ir īpašs Mēness atrašanās stāvoklis, kura iespaidā bērnu emocijas būs izteikti neordināras, dažbrīd neprognozējamas. Apkārtējie šos bērnus brīžiem var uztvert pat kā ekscentriskas personas, kuras spēj smieties vai raudāt brīžos, kad citi to nedara.  Dažbrīd šie bērni  šķitīs kā filantropi, kuri vēlas panāk emocionālu labklājību visiem, ar kuriem ir kontaktā. Diemžēl šīs izpausmes var būt visnotaļ nepraktiskas un vēlmes dažbrīd neizpildāmas.

 

Uzstāšanās publikas priekšā, dalība dažādos labdarības pasākumos ir vēl viens veids, kā šie bērni var veiksmīgi attīstīt savu emocionālo pasauli. Īpaši svarīgi, izvēloties šos attīstības virzienus, ir aplausi un citi publiski atzinības veidi.

 

Zinātniskā fantastika un nākotnes vīzijas var būt vēl viens veids, kā šie bērni spēj emocionāli attīstīties, tāpēc Jūs varat kopīgi apmeklēt dažādas tehnikas izstādes, tehnoloģiju muzejus un līdzīgas vietas, kā arī diskutēt par cilvēces ceļošanu tālajā kosmosā.

 

Mēness Zivju zīmē.

 

Šīs, zodiaka apli noslēdzošās Mēness zīmes pārstāvjus var raksturot ar pārdomu frāzi-  „emocijas instinktu līmenī”. Šī ir viena no emocionālākajām Mēness atrašanās vietām, un var teikt, ka šos bērnus brīžiem vada tikai emocijas, nodzēšot jebkādas pazīmes par loģikas klātesamību. Asaras un šņuksti var būt neatņemama šo bērnu agrīnās dzīves sastāvdaļa, jo ar raudāšanu mazulis spēj veiksmīgi novadīt savu stresu. Iespējams, ka šie bērni bieži jūtas citu nesaprasti vai pat izmantoti, tāpēc vecākiem ir jāiemāca tiem neņemt visu dzīvi tik ļoti pie sirds. Veiksmīgas audzināšanas darbā Jums noteikti palīdzes mūzikas un dzejas klausīšanās, kā arī kopīga zīmēšana, jo šajās  nodarbēs tie spēs izteikt savas iekšējās pasaules tumšākos nostūrus.

 

Līdzjūtība ir vēl viena īpašība, kura var būt izteikta šiem bērniem, jo viņi vēlēsies izrādīt rūpes par citiem indivīdiem, sevišķi pret slimajiem. Lai izvairītos no emocionālā līdzsvara zaudēšanas, centies atturēt bērnus no kontakta  ar garīgi slimiem cilvēkiem, jo jūtīgā psihe var uztvert signālus, par kuru esamību citi tikai nojauš.

 

Spēja emociju uzplaiksnījumu laikā redzētās paralēlās pasaules var likt šiem bērniem arī  nobīties un krist panikā, tāpēc vecākiem ir ieteicams rast laiku kopīgām sarunām par bērna sapņiem ļaujot tiem izstāstīt savus redzējumus!

 

 

Izmantotā literatūra publikācija iedvesmas gūšanai: Марион Марч, Джоан Мак-Эверс “Astrology”.