Mazuļi Ziemassvētku sarkanbaltajos tērpos... Vai Tavam bērnam bija savs īpašs Ziemassvētku tērps?

Mazuļi Ziemassvētku sarkanbaltajos tērpos... Vai Tavam bērnam bija savs īpašs Ziemassvētku tērps?

30. Oct 2011, 20:57 avene* avene*

Sveikas, Māmiņu Kluba māmiņas!

 

Vēlos lūgt jūsu palīdzību un ceru uz atsaucību.

 

Tūlit sāksies sesijas laiks un vēl jāuzspēj uzrakstīt daži darbi. Vienā no tiem vēlos lūgt jūsu palīdzību.

 

Vienā no studiju kursiem veidoju pētījumu par  Ziemassvētku vecīša tērpu, tā vēsturi, krāsu simboliku, pielietojamību u.t.t.... Kā atsevišķu pētījuma daļu vēlos veidot nodaļu par Mazuļu tērpšanu tradicionālajās sarkanbaltajās Ziemassvētku vecīša drānās. Zinu, ka daudzas savus mazuļus tērpa šajās sarkanbaltajās Ziemassvētkiem raksturīgajās drēbītēs, to pamanīju fotoblogu sadaļā "Zem eglītes mazs zaķītis" un citās bildēs, kas saistītas ar svētku tematiku. 

 

Tad nu vēlos uzzināt māmiņu domas par šiem tērpiem un iemeslus, kādēļ mazuļus māmiņas Ziemassvētkos tērpj tieši šādās drēbītēs.

 

 

Vai Tu savu bērnu Ziemassvētkos esi ģērbusi šāda tipa drēbēs? (Ziemassvētku vecīša kostīms, rūķenītes kleitiņa, sarkana rūķa cepure ar baltu bumbuli u.t.t.)

Kādēļ izlēmi par labu tieši šādam svētku ietērpam? Kā patika pašam mazulim un apkārtējiem?

 

Jau iepriekš paldies par atsaucību. :)

29. Dec 2010, 22:03

ja ari mus bija sis svinigais terps,ari ar to pasu uzrakstu my first christmas,bet tie jau vini bija jau otrie,es biju pat uzsuvusi klietinu ar biksem.

taschinka taschinka 29. Dec 2010, 18:23

Mēs šogad uz bērnu dārza eglīti bijam visis sarkanos tonos.Sarkanas cepures,dzemperis,bikses,kas nu kuram.bijām rūķu ģimene.

29. Dec 2010, 17:21

Lielo meitu es sagerbu smuka balta princesu kleitina un galva vina pati uzvilka vecmammas darināto ruku cepuri ar garam bizem, bet mazai meitai es uzvilku kleitinu, kas man pašai bija uz 1 gadu vecuma vina man tada tumsi sarkana krasa ta ka abas meitas bija svetku drebites...

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. Dec 2010, 15:04

Jā, kad manai meitiņai bija 3 mēneši un viņa piedzīvoja pirmos Ziemassvētkus, viņai bija mazs rūķīša tērpiņš, par ko visi bija sajūsmā! tagad, kad mazā ir lielāka, iztiekam vien ar rūķu cepuri dažādos pasākumos😀