Vajag:
{pic:1}
- kabačus
- asos piparus
- piparus
- dilles
- baziliku
- sīpolu
- ķiploku
marinādei
uz 3 litriem ūdens 6 ēd k cukura, 6 ēd k sāls, 300ml 9% etiķa
Darba gaita:
{pic:2}
Visaizraujošākā daļa ir došanās uz dārzu visam pakaļ.
Kā parasti, vispirms ar verdošu ūdeni izmazgājam burciņas, kurā liksim gurķīšus. arī vāciņus tāpat, ar verdošu ūdeni nomazgājam. un noliekam uz dvielīša, lai nožūst.
{pic:3}
{pic:4}
Tālāk mēs kabaci sagriežam gabaliņos.
{pic:5}
{pic:6}
Burciņās liekam dilles, baziliku, ķiplokus, sīpolus, aso piparu, piparus, vienu lauru lapu, kārtojam pamīši ar kabačiem.
Top marināde. Uz 3 litriem ūdens lieku 6 ēd k sāls, un 6 ēd k cukura (zinu ka šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas..) un 300 ml etiķa 9%.
Etiķi pievieno tad, kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies.
{pic:7}
Tad karstu marinādi lej burciņā.
{pic:8}
Bet burciņas liek karsēties ūdenī.
Kopumā karsēju 15 minūtes, un lieku jau karstā ūdenī, bet nekādā gadījumā ne verdošā. grādiem jābūt apmēram 75-80.
{pic:9}
Pēc tām 15 minūtēm ņemu burciņas ārā, aizgriežu vāciņus, un apveļu otrādi (arī lai paskatītos, vai netek garām).
Tad, kad burciņas atdzisušas, nesam uz pagrabu!
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
malacītis!!!!!
lieka,arī citas receptes😀)
jā es arī tā pat marinēju,tikai vēl burciņas kopā ara kabačiem lieku tomātus😀😀😀
malacītis!!!!!
lieka,arī citas receptes😀)
jā es arī tā pat marinēju,tikai vēl burciņas kopā ara kabačiem lieku tomātus😀😀😀