Marinēta paprika!

Marinēta paprika!

19. Aug 2011, 00:00 veesma veesma

Pastāstīšu Jums, kā pagatavot garšīgu, marinētu papriku.

 

Marinēta paprika. Nepieciešams:- 1 l ūdens- 2/3 glāzes cukura- 2 EK sāls- 3-4 EK eļļas- 1 glāze 9% etiķa- aptuveni 2kg paprikas (es lieku uz aci, nesveru)Katliņā ielej ūdeni, pieliek sāli, cukuru, eļļu un uzvāra. Tad pieber gabaliņos sagrieztu papriku un vāra apmēram 7 minūtes, tad pielej etiķi un izmaisa. Papriku liek izkarsētās burkās, kurās ir ieliktas 3-4 daiviņas ķiploku un virsū uzlej marinādi.

 

Aiztaisa ar izkarsētiem vāciņiem, burkas karsēt nevajag.

 

Ja paliek pāri marināde, pielieku vēl klāt papriku, pavāru 7 minūtes un pieleju 1/4 glāzes etiķa, un lieku burkās.

 

Lai izdodas un labi garšo!

 

Gatavojam kārumus ziemai jeb aicinām piedalīties konservēšanas konkursā!

 

Konkurss notiek sadarbībā ar:

http://www.zvaigzne.lv/lv/