Jaunais gads jau tūlīt klāt un ja neesi vēl izdomājusi, kā pārsteigt ciemiņus, ieskaties Ievas Ādamsones iesūtītajā gardajā receptē- kā pagatavot marcipāna groziņus.
Pagatavo smilšu mīklu:
-300g sviests
- 200g cukurs
- 1 ola
- 1/3 karote dzēsta soda
- Milti tik ,lai mīkla būtu plastiska. Jo pavārgrāmatu mīkla ir bāzēta uz miltiem, bet galvenam ir jābūt sviestam. Kā arī -daudz nemīcīt. Tad cepums būs trausls un mutē kūstošs.
{pic:1}
{pic:2}
Saputo sviestu ar cukuru un olu. Pievieno dzēstu sodu un miltus. Samīca un pusstundu ļauj atpūsties. Mīklu ieliek formītēs un cep 200 grādos, kāmēr cepums ir zeltaini brūns.
Pildījums:
{pic:3}
- marcipāns
- šokolāde
- mellenes
- sudraba garnējamās lodītes
{pic:4}
Kad cepumu groziņi ir atdzisuši , tos piepilda ar marcipāna masu. Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi. Izkausēto šokolādi iepilda šļircē un izgarnē groziņu. Uz šokolādes uztupina odziņu, tai uzspiež šokolādes micīti un uzliek bumbiņu.
{pic:5}
Gardi un izskatās ļoti feini.
Lai veicās!
Ieva Ādamsone
Vairāk uzzini ŠEIT!
GARDI IZSKATAAS...😀😀😀😀
ņam ņam😀
loti kardinossi
Marcipāns ir pirkts. Šo konkrēto es pirku bāzē Gemoss- Mūkusalas iela 73 . Gatava masa ,kur nevajag pievienot vēl pūdercukuru.
Vēl ir manīts Stockman un SKY. Bet šajos veikalos uz svētkiem grūti marcipanu atrast. Tā kā no sirds iesaku bāzi- parasti pie kases atrodams.