Manās mājās cepta maize ‘ciabatta’

Manās mājās cepta maize ‘ciabatta’

08. Aug 2012, 15:25 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

  * ap 450g milti

* 1 tēj.k sāls

* 15g svaigais raugs

* 250ml ūdens

* 1 tēj. cukurs

* 1 ēd.k eļļa

Pagatavošana: Miltus sajaucam ar sāli. Raugu izsķīdinam siltā ūdenī un pievienojam cukuru,atstājam uz 10 minūtēm. Raugu pielejam miltiem,pievienojam eļļu,izmīcam mīklu.Ja par sausu,tad pievienojam ūdeni,ja par lipīgu,tad miltus.Mīklai jābūt maigai,bet nav jālīp pie rokām.

Ieliekam mīklu traukā,apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu.Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem,izslēdzu un tur raudzēju.

 

Tikko izmīcīta mīkla.

Uzrūgusī mīkla.

 

Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru,nedaudz apkaisam ar miltiem,liekam virsū mīklu,izveidojam maizītes formu,pārkaisam ar miltiem un atsājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.

Pēc 20 minūtēm.

 

Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni,jo vajadzīgi tvaiki.Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtē.

Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist un tik tad griežam.

 

Šī maize cepta no puses no dotajām sastavdaļām.

 

Es esmu pārsteigta par gala rezultātu,jo maize ir neizsakāmi garda.Mīksta,maiga,svaiga un pašas rokam cept.

taschinka taschinka 20. Oct 2011, 11:49

manos blogos un fotoblogos ir daudz dažādi varianti ar želatīnu 😉

taschinka taschinka 20. Oct 2011, 11:35

Kādu tu domā siera kūku,to ko cep vai to ko necep,bet gatavo ar želatīnu?
man ir siera deserti,kas gatavojas ar želatīnu,bet tās ko cep es pati vēl nēesmu gatavojusi.

taschinka taschinka 20. Oct 2011, 11:05

Lūdzu! 😀

taschinka taschinka 20. Oct 2011, 10:14

Vienmēr prieks dalīties! 😀

20. Oct 2011, 10:05

🌷 🌷 🌷