Lai gan medus kūka ir visai salda un sātīga, to pagatavot mājās var ikviena saimniece, palutinot ciemiņus, kas atnākuši uz tasi kafijas!
Nepieciešamie produkti:
200 gr sviesta
2 glāzes cukura
3 olas
5 ēdamkarotes medus
2 tējkarotes dzeramās sodas
5 glāzes miltu
1 kg skāba krējuma
2 citroni
Pagatavošana:
Olas ar 1 glāzi cukura un sviestu karsē, kamēr viss izkusis vienā masā
Atsevišķi karsē sodu ar medu, kamēr masa iekrāsojusies tumša
Abas masas salej kopā
Pievieno miltus
Visu samīca, līdz sanāk smuka mīkla
Cep vairākas plātis. Mīklu plātī liek maksimāli plānā kārtā.
Cep 2, 3 minūtes. Ļoti jāseko līdz, jo ātri piedeg.
No šī daudzuma man sanāca 6 plātis (bet viss jau atkarīgs no plāts lieluma).
Ļauj, lai plāts mazliet atdziest, pa to laiku taisām pildījumu.
Krējumu samaisa ar 1 glāzi cukura, pievieno rīvētu apelsīna miziņu. (Var likt klāt vēl arī vārītu iebiezināt pienu).
Liek kārtas un katrai starpā smērē pildījumu
(Mīklas plātis sanāk ļoti trauslas un var saplīst, bet tas garšai un skatam netraucēs, jo viss būs pārklāts ar pildījumu)
Liek ledusskapī vismaz uz nakti, bet labāk uz divām vai pat trijām dienām (parasti šo kūku cepu 2 dienas pirms svinībām).
Dekorē ar ko vēlas, var ar ogām, ar šokolādes sīrupu, šokolādes gabaliņiem vai marmelādi.
Labu apetīti!