Magnijs - pilnvērtīgai sievietes laimei

Magnijs - pilnvērtīgai sievietes laimei

11. Apr 2012, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienās fakts, ka sievietes organisms ir īpaši jūtīgs pret magnija deficītu, nav apstrīdams, sevišķi, ja runa ir par grūtniecības periodu, dzemdībām un laktāciju, kad magnija nepieciešamība pieaug par 2-3 reizēm. Topošajām māmiņām magnija deficīts var izraisīt virkni grūtniecības sarežģījumu, tāpat arī dzemdību un augļa pataloģijas: pastāv augstāks priekšlaicīgu dzemdību risks, gestozes beižums, augļa attīstības traucējumu risks u.c.

Kopumā magnija deficīta iezīmes ir dažādas, bet tās negatīvi ietekmē gan māmiņas veselību, gan arī bērniņa veselību. Topošajai māmiņai hipomagnēmija izpaužas kā nervu psihiskā uzbudinātība - aizkaitināmība, paaugstināta stresa ietekme, trauksmes sajūta, atmiņas pasliktināšanās). Reizēm novērojama sajūta, ka ir grūti paiet, kājas neklausa, līdzīgi arī ar rokām - šķiet, ka tās kļūst nespēcīgas, ir pazemināta ķermeņa temperatūra, kā arī iespējama saskare ar sirds un asinsvadu slimībām, paaugstinātu muskuļu jūtīgumu (sāpes jostasvietā, krampji, paaugstināts dzemdes tonuss, retāk - līdz pat priekšlaicīgām dzemdībām).

Profilaksei tiek ieteikts visos sievietei svarīgajos dzīves posmos lietot preparātus, kas stur magniju. Un jāatceras, ka magniju ieteicams lietot kopā ar B6 vitamīnu. Nepieciešamība pēc šīm abām vielām ir neapspriežama: mūsdienās ir pierādīts, ka pretapaugļošanās preparāti paaugstina B6 vitamīna nepieciešamību sievietes organismā, jo tā koncentrācija 3h pēc orālās kontracepcijas ieņemšanas samazinās par 20%. Bez tam, B6 vitamīnu iesaka lietot sievietēm grūtniecības laikā, kam ir gestoze agrīnā stadijā, jo šis vitamīns stimulē siderofilīna sintēzi, kas transportē dzelzi uz asinīm, paaugstina organisma noturību pret skābekļa trūkumu.  Magnija lietošana samazina: garastāvokļa svārstības, šķidruma aizturi, tieksmi uz saldumiem, paaugstinātu noguruma sajūtu. 

Ir ļoti daudz informācijas par magnija preparātu lietošanu, pieejamību ginekoloģijas praksēs. Magnijs  - tas ir dzīvībai nepieciešams mikroelements, kura deficīta dēļ novērojamas pat pataloģijas grūtniecības laikā, kā arī, diemžēl - negatīvs iznākums gan māmiņai, gan auglim, tādēļ ir vērts par magnija lietošanu apvaicāties savam ginekologam, kurš noteikti ieteiks jums piemērotāko magnija dienas devu!

Magnesium Diasporal® 300 direkt

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu


Iepakojumā 20 paciņas

Mutē šķīstošas granulas ar svaigu citronu garšu. Katrā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

  • Vienā reizē  nodrošina nepieciešamo magnija devu
  • Produkts lietojams arī bez šķidruma uzdzeršanas.
  • Piemērots stresaina un aktīva dzīvesveida piekritējiem
  • Piemērots arī diabētiķiem


Lietošana: pa 1 paciņai dienā.

Sastāvdaļas: magnija citrāts, saldinātājs – sorbīts, magnija oksīds, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, aromatizētājs (citrons).

Ražotājs: PROTINA Pharm. GmbH Vācijā

 Magnesium Diasporal® 300 granulas

Uztura bagātinātājs


Iepakojumā 20 vai 50 paciņas
 

Katra paciņa satur ar magniju bagātinātas granulas garšīga dzēriena pagatavošanai.

Vienā reizē nodrošina nepieciešamo magnija dienas devu

bez mākslīgiem saldinātājiem, satur cukuru

viegla apelsīnu garša

ātri šķīst ūdenī, tējā, sulā

piemērots arī grūtniecēm, barojošām māmiņām

 

Lietošana: Vienu paciņu dienā izšķīdināt glāzē ūdens un izdzert.
 

Vienā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

Sastāvdaļas: saharoze, magnija citrāts, skābuma regulētāji - citronskābe, nātrija hidrogēnkarbonāts, aromatizētājs (apelsīns), krāsviela – riboflavīns.