Ķirbju - banānu kēkss

19. Aug 2012, 17:13 veesma veesma

No ķirbjiem var pagatavot ļoti daudzko un ļoti garšīgu.

Šoreiz ķirbju - banāna kēkss.

 

Kēksa pagatavošanai vajadzēs:

- 350 g miltu

- 1, 5 tējkarotes cepmā pulvera

- šķipsniņa sāls

- 200 g cukura

- 3 olas

- 150 g ķirbja

- 2 banāni

- 175 ml olīveļļas ( var arī saulespuķu eļļu)

- puscitrona sulas

- 2 konservēta ananāsa šķēlītes

- - 100 g rozīņu

Miltiem pieberam cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Visu samaisām.

Sakuļam olas ar cukuru.

Pie sakultajām olām pielejam eļļu un saputojam.

Pielejam pie miltiem un samaisām.

Sagriežam banānus un sablenderējam.

Pievienojam banāniem citrona sulu , samaisām un pievienojam mīklai. Visu kārtīgi samaisām.

Mīklai pieberam skaidiņās sarīvētu ķirbi, samaisām.

Pieberam gabaliņos sagrieztus ananāsus.

Pieberam rozīnes un izmaisām.

Mīkla gatava.

Gatavo mīklu lejam veidnē, kura ir ietaukota un izkaisīta ar miltiem.

Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un 160 grādos cepam 1 stundu un 20 minūtes, vai nedaudz ilgāk. Kēksa gatavību pārbaudām ar koka irbulīti, ja iedurot kēksā tas ir sauss, kēkss ir gatavs.

Kēkss ir gatavs.

Lai izdodas! Labu apetīti!

 

{fotoblog:3278}

 

Aicinām visus piedalīties konkursā "Ķirbju ballīte"!

maijbite maijbite 01. Nov 2011, 16:42

Izskatās gards, bet es rozīnes neliktu, jo man tās negaršo. 😀 Pārējie produkti gan garšo. 😀