Ķirbju - ābolu sacepums

Ķirbju - ābolu sacepums

24. Jun 2010, 21:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pareizi pagatavots ķirbis ir gardumgarda oga kā pamatēdiens. Lūkosim, ko šoreiz izdomājusi māmiņa Ilze Lipska.

 

Vajag:


- 300gr ķirbji

- 300gr āboli

- sauja dzērvenes

- apm. puskrūzīte piena

- 100gr cukurs

- 2 olas

- 2 ēdamkarote manna

- 50gr sviests

- kanēlis


Pasniegšanai  - putukrējums vai kāds ievārījums, bet garšīgi arī tāpat.

Pagatavošana:

{pic:1}
Vispirms sarīvējam ķirbi.
{pic:2}
Pierīvējam ābolu un pieliekam sviestu.
{pic:3}
Pieberam dzērvenes un liekam sautēties.
{pic:4}
Krūzītē ielejam pienu un pieberam klāt mannu.

Olu baltumus atdalām no dzeltenumiem.
{pic:5}
Dzeltenumus samaisa ar pusi cukura.
{pic:6}
Kad āboli un ķirbji ir mīksti, ņemam tos nost no uguns, pievienojam pienu ar mannu.
{pic:7}
Un olu dzeltenumus. Visu samaisām.
{pic:8}
Tad saputojam olu baltumus ar pārējo cukuru.
{pic:9}
Iemaisam ķirbju masā un lejam pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
{pic:10}
Cepam cepeškrāsnī 30-40 minūtes.
{pic:11}
Pasniedzam ar putukrējumu (un ļoti garšīgi ir ar aveņu ievārījumu).

29. Oct 2009, 16:15

njammiiii........")")")