Pareizi pagatavots ķirbis ir gardumgarda oga kā pamatēdiens. Lūkosim, ko šoreiz izdomājusi māmiņa Ilze Lipska.
Vajag:
- 300gr ķirbji
- 300gr āboli
- sauja dzērvenes
- apm. puskrūzīte piena
- 100gr cukurs
- 2 olas
- 2 ēdamkarote manna
- 50gr sviests
- kanēlis
Pasniegšanai - putukrējums vai kāds ievārījums, bet garšīgi arī tāpat.
Pagatavošana:
{pic:1}
Vispirms sarīvējam ķirbi.
{pic:2}
Pierīvējam ābolu un pieliekam sviestu.
{pic:3}
Pieberam dzērvenes un liekam sautēties.
{pic:4}
Krūzītē ielejam pienu un pieberam klāt mannu.
Olu baltumus atdalām no dzeltenumiem.
{pic:5}
Dzeltenumus samaisa ar pusi cukura.
{pic:6}
Kad āboli un ķirbji ir mīksti, ņemam tos nost no uguns, pievienojam pienu ar mannu.
{pic:7}
Un olu dzeltenumus. Visu samaisām.
{pic:8}
Tad saputojam olu baltumus ar pārējo cukuru.
{pic:9}
Iemaisam ķirbju masā un lejam pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
{pic:10}
Cepam cepeškrāsnī 30-40 minūtes.
{pic:11}
Pasniedzam ar putukrējumu (un ļoti garšīgi ir ar aveņu ievārījumu).
njammiiii........")")")