Kas gan Linolā ir citāds?

Kas gan Linolā ir citāds?

19. Dec 2011, 09:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sievietes kļūst arvien izglītotākas un iegādājoties ķermeņa kopšanas līdzekļus pievērš uzmanību ne tikai sastāvdaļām, bet arī vērtīgajām īpašībām, kas piemīt konkrētam produktam. Vēlies zināt, kādas vērtības ir Linolā?


Linolas produktos ir augstvērtīgā Saflora eļļa, kuru iegūst no Safloras auga sēklām. Šajā eļļā ir augsts polinepiesātināto taukskābju (linolskābes jeb n-6) saturs. Esi vērīga un nejauc Linolskābi ar Linolēnskābi, tas nav viens un tas pats.

 

Linolskābe, ir viena no divām organismā neaizstājamajām taukskābēm. Organisms tās nespēj sintezēt, tādēļ šo vērtīgo taukskābju uzņemšana ir jānodrošina ar uzturu. Tā ir svarīga ādas aizsargbarjeras funkciju atjaunošanai.


Ņemot vērā Linolskābes būtisko ietekmi uz organisma bioķīmiskajiem procesiem un veselības saglabāšanu, tikpat saprotama ir šī produkta labvēlīgā ietekme, lietojot ārīgi jeb lokāli uz ādas.

 

Tieši tādēļ Linola līnija ir tik vērtīga. Tā nodrošina mūsu ādu ar šo neaizvietojamo taukskābi, kura spēj arī ārstēt. Linolskābe saglabā ādas aizsargspējas, novērš sausumu un iekaisumus, kā arī dziedē dažādus bojājumus. Turklāt aizsargā to no pārmērīga mitruma zuduma un dehidratācijas.

 

Turklāt Linola produktu līnija ir bagāta ar tīru augu saulespuķu un rapšu lipīdu, kas lielā daudzumā satur Linolskābi. Tauku un eļļas labvēlīgā ietekme ir vispārzināma, tādēļ daudzas sievietes tās izmanto savos skaistumkopšanas pasākumos ik dienas. Diemžēl parastās eļļas (no pārtikas pudelēm) un taukvielas ir grūti lietojamas, jo uzsūcas lēni un ilgstošā laika periodā, ko nevarētu teikt par Linolas produktiem. Tajos eļļa nav tīrā veidā, bet gan produktu sastāvā, tādējādi tās uzsūkšanās ir vienkāršota un daudz kvalitatīvāka.

 

Linola taukus (Linola fett), izmanto, lai ārstētu ļoti sausu, sasprēgājušu vai niezošu ādu, kā tas notiek, piemēram, atopiskā dermatīta gadījumā. Linola tauki satur nepiesātinātās taukskābes aktīvās vielas (tostarp linolskābi), kas nepieciešamas ādas veseluma saglabāšanai. Veicina dabiskos atjaunošanās procesu, neitralizē ādas iekaisumus un novērš niezi. Īpaši piemērota sausas un zvīņainas ādas, psoriāzes un dermatīta ārstēšanai.

 

Linolas produkti satur Ūdens-eļļas emulsiju ar tauku saturu 35%. Tā ir viela, kas atbalsta ādas aizsargbarjeras funkciju atjaunošanu. Pateicoties augstajam tauku saturam šie produkti lieliski ārstē sausu un izteikti pārsausinātu ādu. Īpaši gadījumos, kad ādas sausuma dēļ, tās virskārtā parādās plaisas. Tās ātri vien kļūst dziļākas un rada nopietnas grūtības ādas ārstēšanā. Šādā situācijā Linola ar savu sastāvu var būt vienīgais glābiņš. Parastie krēmi noklāj ādas virskārtu, taču nespēj dziedēt tās dziļākos slāņus.

 

Daži Linolas produkti satur hidrokortizonu, kuru pamatā izmanto iekaisīgas ādas ārstēšanā. Hidrokortizons ir medikamentozo preparātu klase, kuru medicīnā lieto vairāku nopietnu saslimšanu terapijā, turklāt tā ir palīgs smagu alerģiju gadījumos.

 

Mazāk izteiktu ādas saslimšanu gadījumos izvēlies Linola produktus ar vājākiem (lokālas) iedarbības medikamentiem - kortikosteroīdiem.

 

Aktīvā viela – Urea, kas sastopama Linolas produktos, ārstē sausu (ekzēmas skartu) ādu un attālina novecošanās procesus, kā arī tiek izmantota ihtiozes ārstēšanai. Urīnvielas izmantošanai ir lieliski panākumi relidratācijas novēršanā.

 

Urīnvielas raksturīgākās īpašības izpaužas tikai tad, ja tās koncentrācija līdzeklī pārsniedz 10% robežu. Produkti piemēroti cilvēkiem, kam ir izteikti sausa, raupja, sabiezējusi un plaisājoša āda, piemēram, uz elkoņiem, papēžiem un pirkstu starpās. To izmanto arī diabēta slimnieku ādas uzlabošanā.

 

Urīnviela labi piesaista ūdeni, spēj dziļi mitrināt ādu, darbojas ādu loboši, nav alerģiska un palielina aktīvo vielu uzsūkšanās spēju.

 

Linola produkti satur arī dadža eļļu, kas ir lielisks neaizstājamo taukskābju (omega 3 un 6) un F vitamīna avots. Taukskābes veido 80% produkta satura. Īpaši augsts dadža eļļā ir Omega 6 daudzums (līdz pat 81%). Produkts piemērots sausai un ļoti sausai, kā arī plānai ādai.

 

Dadža eļļai ir lieliska poras samazinoša iedarbība. Tā spēj dziedēt trauslus, viegli šķeļošos nagus. Turklāt tā nav alerģiska.  

 

Kādām produktu sastāvdaļām tu pievērs uzmanību?

Jana Kozlova, www.sieviesuklubs.lv

 

{fotoblog:1187}