Ja vēlies šovakar pārsteigt mīļotos šovakar, pagatavo kārtainās mīklas bulciņas ar āboliem!
Kārtainai mīklai vajadzīgs:
300 ml kefīrs
2 olas
sāls 1/2 tēj.k
cukurs 3-4 ēd.k
milti 3-4 gl. (man bija 250ml glāze)
sausais raugs 11 g
200 g margarīns
nedaudz eļļa
nedaudz piens
pildījums:
āboli,cukurs vai pēc izvēles
Mīklu vislabāk sākt gatavot vakarā. Uzsilda kefīru, pievieno raugu un pagaida līdz sāk putoties, nevārīt. Pievienot 1 olu, sāli, cukuru. Pievienot miltus un 2-3 ēd.k eļļu. Mīklai jāsanāk ne pārāk cietai. Ieliekam ledusskapī uz 15 minūtēm. Tad izrullējam mīklu un uz vienas puses uzsmērējam margarīnu, tā bagātīgi. (sviestam jābūt istabas temperatūrā) Uz margarīna uzkaisām nedaudz miltus. Izrullējam un atkal vienu pusi sasmērējam ar margarīnu un salokām uz pusēm. Tā apmēram 3-4 reizes, lai būtu izlietots viss margarīns. Salokām mīklu tā, lai ir iespējams ielikt ledusskapī. Uz salocītās mīklas uzsmērējam mazliet eļļu, apsedzam un liekam ledusskapī uz nakti. Es parasti ielieku maisiņā.
Vislabāk locīt visus stūrus uz vidu, lai ābolu sula neiztek. Sakuļam nedaudz olu,pievienojam nedaudz piena un pārsmērējam bulciņas. Ļaujam nedaudz pastāvēt 10-15 min. un cepam 220-240 grādos, līdz paliek zeltaini brūni.
Galvenais nepārcept, man ir gadījies mazliet par ilgu pacept un tad sanāk cietas. Vēl pildīju ar rīvētu sieru ar oregano.
***
Iesūti savas gardākās receptes arī Tu, sūtot ziņu šeit!
esmu pirkusi ari gatavu,bet kaut ka patik labak pasai pagatavot.un ta garsa veikala miklai man kaut ka nepatika.