Kādēļ jālieto ķermeņa krēms?

Kādēļ jālieto ķermeņa krēms?

03. Jan 2012, 17:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ķermeņa ādu mēs nelutinām tik bieži, cik sejas ādu. Dažreiz uzklājam kādu piemērotu krēmu, bet tas arī viss. Ko par šādu ādas kopšanu saka speciālisti? Vai ķermeņa krēms ir jālieto pēc katras mazgāšanās, varbūt pietiks, ja to darīsi ik pārdienas?

 

Jautājam Sieviešu kluba konsultantei, Līgai Jacēvičai, Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģei.

 


 


Ķermeņa krēms noteikti jālieto pēc katras mazgāšanās reizes un, nav būtiski vai ir apmeklēta duša vai esi bijusi vannā.

 

Pēc katras dušas un vannošanās reizes, tie mazgāšanās līdzekļi, kurus mēs izmantojam, notīra no mūsu ķermeņa ne tikai netīrumus un sekrēcijas dziedzeru izdalījumus (sviedrus), bet noloba arī ādas virsējā kārtā esošo aizsargslāni. Tādējādi tiek noņemta ādas pašaizsardzības funkcija un, uz tās var rasties iekaisumi, nieze un citas, nevēlamas parādības.

 

Mitrums, kas atrodas mūsu ādā, ir saistīts ar ūdenī šķīstošajām, ādas virskārtā esošajām olbaltumvielām un taukvielām, kuras mazgāšanās laikā mēs noārdām jeb nomazgājam no ādas.


Diemžēl mazgāšanās šķīdina ne tikai taukvielas no ādas virsmas, bet arī taukus, kas atrodas starp raga plātnītēm. Līdz ar to āda kļūst vēl sausāka, iekaist, zaudē šķidrumu un ātrāk noveco. Bieža mazgāšanās ir kaitīga ādas aizsargspējām, taču mūsdienu dzīves raitais ritms bez ikdienas dušas nav iedomājams.

 

Tieši tādēļ pēc katras mazgāšanās reizes ir jālieto ķermeņa krēms! Tas atjaunos ādas dabisko aizsargslāni, kā arī nodrošinās to ar barojošajām un mitrinošajām vielām, kuras āda zaudēja mazgāšanās laikā. Piemērots krēms veicinās ādas veseluma un aizsargspēju atjaunošanos.

 

Pēc mazgāšanās ādu nepieciešams rūpīgi nosusināt! Pavisam nesen bija parādījusies kļūdaina (no ādas veseluma saglabāšanas viedokļa) tendence – pēc vannas un dušas nenoslaucīties, un tūlīt ziest ķermeņa eļļu. Šāda rīcība rada tikai negatīvas sekas.

 

Lietojot eļļu uz mitras vai slapjas ādas, eļļa piesaista mitrumu, izsūcot to no ādas dziļākajiem slāņiem, un šādi veicina vēl lielāku ādas atūdeņošanos. Tas izraisa redzamu ādas sausumu un turklāt var radīt - ādas lobīšanos!

 

Iepazīsties ar Linola® produktu sēriju, kas noderēs sausas ādas kopšanai ziemā:

1

Linola® Lotion, ūdens-eļļas emulsija, 35% tauku


- satur ādas reģenerāciju veicinošas vielas.
- satur dadža eļļu, kurā ir ievērojama linolskābes koncentrācija.
- normalizē tauku un mitruma saturu ādā, aizkavē ādas izžūšanu.

- lieto ikdienā pēc dušas, uzziežot uz sausas ādas!

 

2

Linola® Fett - barojošs krēms, 65% tauku


- normalizē ādas aizsargkārtu;
- pasargā no ādas izžūšanas;
- paaugstina ādas elasticitāti;
- mazina kairinājumu un niezi;
- atjaunojošs;

- lieto jebkurām ķermeņa vietām. Īpaši ieteicams rokām

 

Linola® ādas kopšanas līdzekļiem piemīt tikko manāms, ļoti patīkams aromāts. Līdzekļu iedarbība saglabājas ilgstoši, tāpēc pietiek, ja lietosi tos 1-2 reizes dienā.

 

Meklē labākajās aptiekās un iepazīsties ar pārējiem Linola produktiem!>>

{fotoblog:1187}

 

Kādu ķermeņa krēmu tu lieto?

Jana Kozlova, www.sieviesulubs.lv