Kā ārstēt gastroenterīta infekcijas?

Kā ārstēt gastroenterīta infekcijas?

09. Feb 2012, 11:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad sākusies diareja jeb caureja, pirmā doma, kas ienāk prātā- kā no tā pēc iespējas ātrāk tikt vaļā un izārstēties! Dosimies pie „ARS” ārstes Astrīdas Dzirnieces, lai šo jautājumu noskaidrotu!

 

Kā šīs infekcijas ārstēt?

 

Vairums infekciju, kas izraisa diareju, sevišķi vīrusa infekciju, pazūd bez īpašas ārstēšanas. Uzturieties vairāk mājās un dzeriet daudz šķidruma, lai izvairītos no dehidratācijas. Tas ir labākais, ko varat darīt. Ja Jums šķiet, ka sākusies dehidratācija, noteikti meklējiet medicīnisku palīdzību, slimnīcā Jums intravenozi ievadīs šķidrumu, kas palīdzēs cīnīties pie viena arī ar caureju, vemšanu un drudzi.

 

Ja Jūs esat nolēmuši apmeklēt savu ārstu, vajadzētu ārstam nodot izkārnījumu paraugu, lai varētu precīzi noteikti, kāds tieši infekcijas veids Jums ir. Tāpat arī Jums vajag medicīnisku palīdzību, ja Jums ir parazītu izraisīta infekcija, kas noteikti jāārstē ar antiparazītiskiem medikamentiem.

 

Vairums GE infekciju ir vīrusa izraisītas infekcijas, kas bez īpašas ārstēšanas var iztikt, bet dažas, kam ir tieksme sagraut imūnsistēmu, ir noteikti jāārstē ar antibiotikām, lai palīdzētu ķermenim veiksmīgāk cīnīties ar šīm infekcijām.

Ko es varu darīt, lai justos labāk?

 

Jūs Jutīsities labāk, ja daudz dzersit ūdeni. Šķidrums un elektrolītu zudums, kuru zušanu izraisa caureja, ir jāatgūst ķermenim atpakaļ, jo bez tiem ķermenis pilnībā funkcionēt nav spējīgs. Pamēģiniet dzert nelieliem malkiem zupu, kas satur sodu un 100% augļu sulu (bez pievienota cukura), ka satur kāliju.

 

Kad Jūtat, ka esat gatavs kaut ko ieēst vairāk kā šķidrumu, mēģiniet mīkstos augļus vai dārzeņus, kas arī satur kāliju. Izslēdziet no ēdienkartes treknos produktus un piena produktus, tāpat arī saldumus, kamēr vien ir diareja. Un nedzeriet nekādā gadījumā Sporta ūdeni (jo tiem mēdz būt augsts cukura saturs) vai vieglos dzērienus, alkoholu, kas var diareju tikai pastiprināt.

 

Lai arī cik nekomfortabli diareja liek Jums justies, tai ir īss mūžs. Dzeriet pietiekoši daudz šķidruma un sekojiet sava ārsta norādījumiem, un pavisam drīz Jūs jutīsities jau labāk.

 

Dabisks palīgs kuņģa-zarnu traktam Silicea gēls kuņģa zarnu traktam

Unikālu šo gelu padara neparasti augstā saistīšanās spēja ar patogēniem un toksīniem. Tas paredzēts šādos gadījumos:

  • Vēdersāpes
  • Slikta dūša
  • Vemšana
  • Vēdera uzpūšanās
  • Grēmas

Silicea gels kuņģa-zarnu traktam saista patogēnus dabiskā veidā un palīdz tos dabiski izvadīt no organisma. Gels ir šķidrā veidā – bez smaržās, krāsas un garšas. Lietojams jau no zīdaiņa vecuma.