Jautājam trenerei: Kā pareizi veikt pietupienus?

Jautājam trenerei: Kā pareizi veikt pietupienus?

22. Dec 2011, 12:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja augšstilbi paliek masīvāki pēc pietupienu taisīšanas, jādomā, ka iespējams vingrojums netiek veikts pareizi. Griezāmies pie Vivido Gym trenerītes, lai noskaidrotu atbildi!

 

Jautājums:

Sāku taisīt pietupienus, presītes un vēl dažus vingrinājumus, bet augšstilbi ātri palika masīvāki...Ēdu it kā tāpat kā iepriekš, nevajadzētu būt uzēstiem. Vai lecot ar auklu (kādos veidos labāk?), uzdzenas muskuļi vai tomēr tikt vaļā no kāda kilograma?

 

Atbild "Vivido Gym" trenere Eva Puriņa:

Pietupienus, iesēdienus un citus vingrinājumus ir svarīgi izpildīt pareizi, lai strādātu tieši tās muskuļu grupas, kuras vēlies nodarbināt. Iesēdinos kā redzams bildē augstāk, mugura jātur taisni, vēders stingri ievilkts un izpildot iesēdienus, uzmanies, lai ceļgali neietu pāri pirkstu galiem, tādējādi nodarbinot tikai sēžas muskuļus.

 

Ja iepriekš izpildīji vingrojumu, svaru vairāk turot uz pēdu priekšējās daļas, tad nodarbināji tieši kāju priekšējos muskuļus.

 

Tāpat ļoti būtiski ir tas, kādi ir Tavi ikdienas uztura paradumi. Iespējams, ikdienas uzturā ir nepieciešams veikt korekcijas, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus.

 

Papildus spēka vingrojumiem noteikti jāveic arī kardio treniņi- tā varētu būt lekšana ar lecamauklu, pastaiga raitā solī, skriešana, peldēšana, aerobika, kas nodrošinās kaloriju dedzināšanu, kā arī uzlabos asinsriti un vielmaiņas procesus organismā.

 

Ja apvienosi sabalansētu uzturu kopā ar mērenām sporta aktivitātēm 3 līdz 4 reizes nedēļā, iekļaujot gan kardio, gan spēka vingrojumus, arī "mīlas rokturīši" sāks mazināties.

 

 

Un kā Tu pildi pietupienus?

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Uzdod savu jautājumu trenerītei, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

 

1


Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym

15. Feb 2011, 12:23

Paldies par info, darīs, ko varēs 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

nekā nepildu😀