Izdots Kolīnas Makkalovas detektīvromāns "Rēgs"

Izdots Kolīnas Makkalovas detektīvromāns "Rēgs"

23. Jul 2010, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Apgāds Zvaigzne ABC” ir izdevis Kolīnas Makkalovas detektīvromānu “Rēgs”, kas ir tikpat aizraujošs un raisa tikpat dziļu līdzpārdzīvojumu kā viņas pasaulslavenie darbi “Dziedoņi ērkšķu krūmā”, “Morgana ceļš”, “Pieskāriens” un “Eņģelis”.


Romānā “Rēgs” ietverts  precīzs 20. gadsimta sešdesmito gadu Amerikas vides attēlojums, detalizēts medicīniskās izpētes centra darbības apraksts,  spilgti, reālistiski varoņu raksturi un arī – neprognozējams, fascinējošs sižets, kura pamatā ir noslēpumaina detektīvintriga.

 

“Man patīk veikt izpēti un savos darbos iekļaut nekļūdīgus faktus. Tur – reālajā īstenībā – vēl aizvien ir neizsmeļamas iespējas rakstnieka iztēlei,” raksta Kolīna Makkalova. 

 

Kādā 1965. gada oktobra dienā prestiža Konektikutas neiroloģisko pētījumu centra  ikdienišķi rāmo noskaņu pārtrauc  dīvains un šausminošs atklājums – laboratorijas saldētavā tiek atrasts sievietes līķis. Un tad vēl viens... Slepkava ir tik nenotverams un neizprotams, ka šķiet – tas ir rēgs. Leitnants Delmoniko, kam uzticēts atrast mistisko Rēgu, jūtas kā nokļuvis  maģiskā  labirintā, kurā slepkava allaž viņu apsteidz. Rēga meklējumos leitnantam Delmoniko  par palīdzi kļūst  visai kolorītā Desdemona Duprē un, kopīgi ielūkojoties aizdomās turamo dzīves līkločos, viņiem atklājas noslēpumā turēti fakti, pārsteidzoši attiecību samezglojumi un šokējošs ģimenes skandāls... Bet vai tas ir saistīts ar šībrīža slepkavībām?

 

 Kolīna Makkalova (1937) ir dzimusi Austrālijā, studējusi neirofizioloģiju un strādājusi par pasniedzēju Jēla Medicīnas skolā.   

 

No angļu valodas grāmatu tulkojusi Ieva Elsberga.


3