Īpašs piedāvājums tieši Sieviešu Klubam - vislētākā HPV vakcinācija!

Īpašs piedāvājums tieši Sieviešu Klubam - vislētākā HPV vakcinācija!

22. Feb 2011, 17:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vakcinācijas centrs " vadītāja Ārija Stalbova šodien sarunā ar Sieviešu Klubu apstiprināja - šajā vakcinācijas iestādē tieši Kluba dāmām būs pieejama pote pret dzemdes kakla vēzi par vislētāko cenu!

 

51 lats par 1 vakcinācijas devu! 

Kopā nepieciešamas 3 devas 6 mēnešu laikā.

 

Tas ir izdevīgs piedāvājums, salīdzinot ar tām cenām, kādas piedāvā citas medicīnas iestādes.

"Vakcinācijas centrs" ir iestāde, kas praktizē tieši vakcinācijas pakalpojumus par demokrātiskām cenām. Jāmaksā ir tikai par vakcīnu, ne konsultāciju vai procedūru.

 

Kas jādara, ja sieviete vēlas vakcinēties pret dzemdes kakla vēzi?

 

12 gadīgām meitenēm šī vakcinācija skolās no septembra būs bez maksas. Pārējās sievietes var doties uz skrīningu un veikt pārbaudes un analīzes. Arī savam ginekologam vēlams atgādināt par onkocitoloģiskajām uztriepēm, ja gadījumā neesat skrīninga izlases gadā un saņēmusi vēstuli ar uzaicinājumu.

 

Diemžēl skrīnings viens pats no saslimšanas nepasargā. Tā ir tikai fakta konstatācija - cik tālu ir aizgājusi HPV (cilvēka papilomas vīruss) infekcija un vai ir notikušas izmaiņas audos? 

 

Tā kā ar HPV vīrusu, kas ir viens no visbiežākajiem vēža izraisītājiem dzemdes kaklā, inficējas jau pirmajos divos gados, uzsākot dzimumdzīvi, nevainīgu meiteņu vakcinācija ir visefektīvākā, jo pote pasargā no tālākas inficēšanās.

 

Ja arī sieviete ir inficējusies ar HPV un savakcinējusies - pote iedarbojas kā aizsargmehānisms, kas aizliedz vīrusam pārvērsties par vēzi. Tāpēc dzemdes kakla vēža jaunākās paaudzes poti rekomendē sievietēm jebkurā vecumā.

 

Izņēmumi ir ginekoloģiskas saslimšanas un iekaisuma procesi - šādos gadījumos nepieciešama ginekologa konsultācija un ārstēšana.

 

Vai potējoties nepieciešama ārsta zīme?

 

Vakcināciju pret dzemdes kakla vēzi var jautāt arī savam ginekologam, jo ginekologu prakses veic šo poti jau vairākus gadus. Tāpat iespējams vakcināciju veikt tieši vakcinācijas iestādēs - piemēram, kā šajā gadījumā piedāvā "Vakcinācijas centrs". Šādā gadījumā nav nepieciešams speciāls nosūtījums - sieviete, ja vien ir vesela, var doties uz vakcinācijas centru un saņemt poti.

 

Vakcinācijas shēmā pret dzemdes kakla vēzi ietilpst 3 devas, kas jāsaņem 6 mēnešu laikā. 1.pote uzreiz, 2.pote - pēc viena mēneša; 3.pote - pusgada laikā.

2

1

Uzzini vairāk un piesakies: www.vakcinacijascentrs.lv