Ingvera tēja

Ingvera tēja

14. Sep 2010, 14:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ingvera tēja ir dzēriens, kas ne tikai labi garšo un sasilda, bet tas ir arī ļoti veselīgs. Ieskaties māmiņas Ilzes Lipskas receptē!

{pic:1}

Nepieciešama svaiga ingvera sakne.

{pic:2}

To sagriežam gabaliņos, pievienojam pāris virces, kanēļkoka mizu.

{pic:3}

Pārlejam ar verdošu ūdeni un nedaudz pavāram, atstājam ievilkties.

 

{pic:4}

Tad lejam puskrūzi pilnu, un pielejam tīru, verdošu ūdeni. Ja ingvera sakni liek pavisam nedaudz, tad jau nav jāšķaida. Pievienojam vēl citrona šķēlīti un dzēriens gatavs!

 

No interneta arhīva... PAR INGVERU

 

Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Tas mūsu senčiem atviegloja ciešanas gan pēc pārmērīgas uzdzīves, gan jūras slimības gadījumā.

 

1 grams ingvera palīdz pret sliktu dūšu labāk, nekā 100 miligrami sintētisko medikamentu, turklāt tam nav blakus efektu. Ingvers arī mazina vemšanu un nelabumu pēc operācijas vai ķīmijterapijas. Tiesa, tad jāņem vērā, ka tas mēdz samazināt asins recēšanas spēju, kas var būt nevēlami.

 

Ja naktīs jums neļauj aizmigt sauss, mokošs klepus, izdzeriet tasīti ingvera tējas. Tas atvieglos gļotu atdalīšanos, mazinās klepu, bet no karstā šķidruma pāries kairinājums kaklā.

 

Kuņģa un zarnu trakta darbības traucējumu gadījumā ingvers atvieglos gāzu izdalīšanos un samazinās sāpju sajūtas. Tas arī atslābina muskuļus un noņem spazmas – tieši tāpēc var palīdzēt smagu un sāpīgu mēnešreižu mazināšanai. Turklāt ingvers stimulē žults aizplūšanu no žultspūšļa, kas nāk par labu gremošanai.

 

2

Piedalies arī Tu Ziemassvētku recepšu konkursā un laimē grāmatas no izdevniecības "Zvaigzne ABC"!
Vairāk uzzini ŠEIT!
18. Dec 2009, 10:21

es vēl pielieku medu,lai nedaudz to asumiņu nejūt,jo vāru stiprāku,lai kaklā visus mikrobiņūs iznīcina😀