Inga Liepiņa: izvēlējos studijas sev!

Inga Liepiņa: izvēlējos studijas sev!

14. Jul 2012, 16:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tālmācība noteikti patiks cilvēkiem, kuri paši ir sava laika noteicēji, kuri vēlas mācīties priekš sevis, nevis tikai diplomam un kuri novērtē mūsdienu izglītības sniegtās iespējas, uzskata Biznesa vadības koledžas studente Inga Liepiņa. „Esmu par tālmācību un ne mirkli to neesmu nožēlojusi!“

 

Kādēļ izvēlējies mācīties tieši tālmācību?

 

Šī izvēle man šķita vispiemērotākā. Varu mācīties sev piemērotā laikā un vietā. Tā kā pati strādāju un man pavisam nesen piedzima mazulis, studijas tālmācībā ir piemērotas tieši man. Mans darbs ir saistīts ar darba organizēšanu un vadību, tieši šo specialitāti arī esmu izvēlējusies Biznesa vadības koledžā. Atšķirībā no citām skolām, par Bizesa vadības koledžu tiešām varu teikt – šeit iegūstamas zināšanas, kas noder ikdienas darbā!

 

Pastāsti vairāk par pašu mācību procesu. Kā tas ir – mācīties tālmācībā?

 

Vispirms jāpiereģistrējas skolā, jāsamaksā studiju maksa un tad var sākt mācīties. Man patīk, ka studijas tālmācībā ir ļoti, ļoti individuālas. Visu var pielāgot sev ērtā laikā. Kad man ir laiks, mācos. Varu mācīties mājās, kaut kur pie dabas vai laukos. Varu mācīties visur, kur pieejams internets. Uz skolu jāiet reizi mēnesī. Tad ir lekcija pie pasniedzēja un noslēgumā – eksāmens vai ieskaite.

 

Biznesa vadības koledžā studentiem arī jāiet prakse. To šoreiz kārtoju jau kopā ar mazuli. Ļoti novērtēju, ka koledžas vadība ir tik pretimnākoši, jo varēju praksi nokārtot ātrāk. Kad bērnam bija tikai 10 dienas, aizstāvēju praksi. Šajā semestrī, kad esmu barojošā māmiņa, esmu sev studiju procesu sakārtojusi tā, ka uz skolu man vispār nav jāiet. Biznesa vadības koledžā notiek arī video lekcijas. Laicīgi zinu, cikos un kad tās būs, tad arī sakārtoju savu dienu, lai varu pievienoties. Pēc video lekcijas jākārto elektroniskas ieskaites.

 

Principā viss mācību process, protams, gulstas uz studentu pleciem. Esmu sasniegusi to vecumu, kad saprotu, ka mācos sev, nevis tikai papīram, un Biznesa vadības koledža man sniedz vajadzīgās zināšanas. Ir grāmatas, elektroniski materiāli, lekcijas, video lekcijas, mājas darbi. Viss, kas studentam vajadzīgs.

 

Ko tu teiktu visiem tiem, kuri saka, ka tālmācība nav nopietna izglītība?

 

Tās ir muļķības! Pati tālmācību redzu kā lielisku iespēju apgūt profesiju cilvēkiem, kuri mācās priekš sevis, nevis citiem. Esmu ar skolu un izglītību ļoti, ļoti apmierināta.

 

Kādi ir Biznesa vadības koledžas pasniedzēji?


Katrs savā jomā ir profesionālis, ļoti zinošs un pretimnākošs. Nu jau ir otrais gads, kad mācos Biznesa vadības koledžā, un nevaru teikt nevienu sliktu vārdu.

 

Pastāsti, vai mācoties tālmācībā, ir arī sesijas?


Mums ir moduļu tipa mācības. Katru mēnesi mācāmies divus priekšmetus un mēneša beigās ir eksāmens vai ieskaite. Studenti jau laikus zina, kad būs gala lekcija pie pasniedzēja klātienē vai video, ieplāno laiku, noklausās un tad kārto eksāmenu.

 

VAIRĀK PAR BIZNESA VADĪBAS KOLEDŽU LASI ŠEIT>>

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Varbūt tev ir kāds jautājums, kuru labprāt uzdotu Biznesa vadības koledžai?