Iepazīsti melno plūškoku- dabīgu antioksidantu!

Iepazīsti melno plūškoku- dabīgu antioksidantu!

12. Aug 2012, 20:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visizplatītākais drauds mūsu imunsistēmai ir vīrusi. Pazīstamākie no tiem ir parasta saaukstēšanās vai gripa. Tomēr no tiem ir iespējams izvairīties,lietojot produktus ar antioksidantu uzņemšanu,jo tie ir vistiešākie imūnās sistēmas aizstāvji.

 

Antioksidanti izstrādājas cilvēka organismā patstāvīgi, tāpat mēs tos uzņemam ar pārtiku. Regulāri ievērojot diētas, grēkojot ar ātrajām uzkodām, uzturoties maz svaigā gaisā un smēķējot antioksidantu krājumi organismā sarūk un tie ir jāuzņem papildus. Visi augļi un dārzeņi satur antioksidantus.

 

Kur tiek izmantots melnais plūškoks?

 

Tradicionālajā medicīnā Eiropā, R-Āzijā, Z-Āfrikā tiek izmantotas dažādas plūškoka daļas. Ogas, pateicoties to andioksidatīvajām īpašībām, samazina holesterīna līmeni, uzlabo redzi un sirds veselību, stiprina imūnsistēmu. Plūškoks ogas ir piemērotas  saaukstēšanās un gripas gadījumos kā arī pie bakteriālām, vīrusu infekcijām un angīnas.

 

Tāpat tautas medicīna un zinātnieki atzīst, ka melnais plūškoks ārstē astmu, stiprina imunitāti, palīdz pret mainīgo gripas vīrusu, saaukstēšanos, bronhītu, reimatismu, veicina asinsriti, palīdz aterosklerozes slimniekiem, tam piemīt nervus nomierinoša darbība.

 

Melnā plūškoka aktīvās sastāvdaļas

 

Ogas satur antocianīdus, askorbīnskābi, karotēnu, rutīnu, sambucīnu, miecvielas, karbonskābes un aminoskābes, cukuru.

 

Antocianīdi kas sastopami melnā plūškoka ogās ir visspecīgākie dabā sastopamie antioksidanti, kas darbojas, lai pasargātu organisma šūnas no iespējamiem brīvo radikāļu izraisītajiem bojāmumiem un stimulē organisma imūno sistēmu.

 

Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamentu visaugstākā antocianīdu koncentrācija ir plūškoka ogās – tā ir gandrīz divas reizes augstāka par koncentrāciju jebkurās citās ogās.

 

Sambucus for Kids ir dabīgs bērniem paredzēts līdzeklis ar lielisku augļu garšu.

 

Sastāvā standartizēts, bio-sertificēts melnā plūškoka ogu ekstraksts, propoliss, Echinacea angustifolia (sakne) un Echinacea purpurea (zieds) ekstrakti, attīrīts ūdens, augu izcelsmes glicerīns un citronskābe. Produkts veidots uz fruktozes bāzes ar dabīgu aveņu garšu.