Iegādājies atjaunojamo energoresursu iekārtas un saņem valsts finansējumu līdz 50%!

Iegādājies atjaunojamo energoresursu iekārtas un saņem valsts finansējumu līdz 50%!

26. Aug 2012, 14:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Klimata pārmaiņu finansēšanas programmas ietvaros SEB banka privātpersonām piedāvā iespēju aizņemties finansējumu atjaunojamo energoresursu iekārtu iegādei, to uzstādīšanai un pieslēgšanai. Finansējumu no SEB bankas iespējams saņemt uzreiz pēc projekta apstiprināšanas klimata pārmaiņu finansēšanas instrumentu (KPFI) programmā.


Līdz šā gada 30. novembrim privātpersonas var pieteikt dalību valsts budžeta Klimata pārmaiņu finansēšanas programmā un saņemt valsts finansējumu līdz pat 50% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Ņemot vērā elektroenerģijas cenu kāpumu, valsts līdzfinansējums ir lieliska iespēja ietaupīt līdzekļus, ieguldot ievērojami mazāk, kā tas būtu standarta situācijā. Ar KPFI starpniecību ir paredzēts atbalstīt pusi no katra individuālā projekta kopējām izmaksām, kas ietver iekārtu iegādi, uzstādīšanu un pieslēgšanu.

 

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: ”Lai gan 50% no projekta izmaksām tiek finasēti no valsts budžeta, finansējums tiek piešķirts tikai pēc projekta realizēšanas. Tas nozīmē, ka īpašniekam ir jāparūpējas par iekārtu iegādi un uzstādīšanu, izmantojot savus līdzekļus vai bankas kredītu. Tieši tāpēc  SEB banka, domājot par vidi un izdevīgāku risinājumu nodrošināšanu klientiem, piešķir finansējumu  projekta realizācijai. Parūpējoties par energoefektivitātes iekārtu iegādi un uzstādīšanu, mājsaimniecībām ir iespēja samazināt apkures izmaksas, iegūstot personīgo labumu, kā arī rūpēties par vidi, samazinot ogļskābās gāzes izmešu daudzumu.”

 

Jau vairākus gadus SEB banka aktīvi atbalsta daudzdzīvokļu namu renovāciju un tagad nodrošina iespēju arī privātpersonām atrast visizdevīgākos un videi draudzīgākos risinājumus savu dzīvojamo māju efektivitātes uzlabošanai.

 

Vairāk par programmu:

 

Konkursa ietvaros tiek atbalstīti projekti, kuros tiks iegādātas un uzstādītas videi draudzīgas apkures un ūdens uzsildīšanas iekārtas – šķeldas vai salmu biomasas katli, biomasas granulu vai malkas katli un biomasas kamīni, saules kolektoru sistēmas, siltumsūkņi, vēja ģeneratori, saules baterijas vai vienlaicīgi vairākas minētās iekārtas.

 

Programmas mērķis ir veicināt globālo klimata pārmaiņu novēršanu, pielāgošanos klimata pārmaiņu radītajām sekām un sekmēt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanu. Programmas ietvaros vienam projektam pieejamais finanšu instrumenta finansējums ir 7000 latu, kas ir pietiekams apjoms, lai nodrošinātu alternatīvu apkuri pat daudzdzīvokļu namam. Savukārt kopējais pieejamais finasējums ir gandrīz 7 miljoni latu. Projektu iespējams iesniegt par dzīvojamo māju, ja tā ir dārza māja, individuālo dzīvojamo māju vai vasarnīcu, dvīņu vai rindu māju, atsevišķu divu dzīvokļu māju, kā arī triju vai vairāku dzīvokļu māju.

 

Lai pieteiktu dalību programmā, projekta pieteikumu jāsūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, vai jānoformē elektroniskā dokumenta veidā, sūtot uz elektroniskā pasta adresi: microgen_kpfi@varam.gov.lv.