Māmiņa Ieva Ercmane iesaka pamēģināt marinēt gurķus ripiņās!
{pic:1}
Tātad vajadzēs:
- gurķus,
- dilles,
- pētersīļus,
- selerijas,
- ķiplokus,
- melnos piparus, smaržīgos piparus,
- lauru lapas
Marinādei - sāls, cukurs, etiķa esence
{smallpic:2}
{pic:3}
Gurķus nomazgājam un sagriežam ripiņās
{pic:4}
Liekam burkās garšvielas un sagrieztus garšaugus.
{pic:5}
Tad savietojam burkās sagrieztās gurķu ripiņas, ripiņām pa virsu salieku garšaugus.
{pic:6}
Gatavojam marinādi uz vienu litru ūdens lieku 2 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukura un vienu ēdamkaroti etiķa esences. Gatavo marinādi lejam burkās.
{pic:7}
Burkām uzliekam vākus bet neaizskrūvējam un liekam karsēties 75 grādu temperatūrā 8-10 minūtes.
Kad tas padarīts ņemam burciņas ārā, kārtīgi aizskrūvējam vāciņus un apgriežam burkas otrādi, atstājam lai atdziest.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
Mēs likām kabacīšus sagrieztus ripinjaas!!!
Es arī tā liku!😀
smukas ripiņas😀
Mēs likām kabacīšus sagrieztus ripinjaas!!!
Es arī tā liku!😀
smukas ripiņas😀
Es ar tā darīju 😀