Māmiņa Ilze Lipska stāsta, kā pagatavot gurķus sinepju marinādē.
Vajag:
- gurķus
- sīpolus
- dilles
- ķiplokus
- lauru lapas
- piparus
- krievu sinepes - asās
- cukuru
- sāli
- etiķi
Pagatavošana:
Gurķus ar diļļu kātiem un sīpoliem sakārtojam burciņās.
{pic:1}
Un vāram marinādi - uz litru ūdens vajag 4 ēdk cukura, 1 nepilna ēdk sāls, 20 pipari, 4 lauru lapas un ķiploki, liekam visu vārīties.
{pic:2}
Kad ūdens uzvārījies, pieliekam 4 ēd.k sinepes, un izmaisām, tad pielejam etiķi, un marināde gatava. - etiķi 100 ml uz litru ūdens.
{pic:3}
Lejam marinādi burciņās.
{pic:4}
Pasterizējam 15 minūtes, aizvākojam un apgriežam otrādi, lai atdziest.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
Ilzei vienmēr būs ar ko pacienāt ciemiņus😃
tiešām intresanta recepte😀
Ilzei vienmēr būs ar ko pacienāt ciemiņus😃
tiešām intresanta recepte😀