Griķu un biezpiena sacepums

Griķu un biezpiena sacepums

02. Feb 2012, 00:00 veesma veesma

Šoreiz pastāstīšu garda sacepuma recepti. Sacepums būs no griķu pārslām un biezpiena.

 

 

Sacepumam būs nepieciešams:

- 100 g Herkuless griķu pārslas;

- 200 ml ūdens;

- 100 g biezpiena;

- 80 g sviesta;

- 1 ola;

- 2 EK cukura;

- vanilīna cukurs.

Izvārām griķu biezputru, un noliekam atdzist.

 

 

Saputojam sviestu ar olu, cukuru un vanilīna cukuru,

 

 

Pieliekam klāt caur sietiņu izberztu biezpienu (var arī samalt gaļas mašīnā). Samaisām.

 

 

Pēc tam pieliekam atdzesētu griķu biezputru. Visu kārtīgi izmaisām.

 

 

Liekam masu ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā formā.

 

 

Cepam 180 grādos 40 minūtes.

 

 

Pasniedzam ar ievārījumu vai skābu krējumu.

Var pasniegt arī ar svaigām ogām, vai ēst bez piedevām. Kā nu kurš vēlas.

 

 

{fotoblog:3928}

Labu apetīti!

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>