Gatavojam gurķus ar zaļajiem tomātiem

Gatavojam gurķus ar zaļajiem tomātiem

15. Mar 2010, 22:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu jau marinēšanas laiks rit pilnā sparā. Arī mums pagrabs pildās gaidot nākamo rudeni uz ziemu. Gurķus jau paspējām samarinēt pirms konkursiņa atklāšanas, tāpēc, lai nebūtu atkal jāmarinē vienkārši gurķi, piedāvājam šādu variantu. Gurķi kopā ar zaļiem tomātiem.


Tātad vajadzēs:

- gurķus,

- negatavus tomātus,

- dilles, baziliku,

- ķiploku,

- mārutku sakni,

- garšvielas, ko parasti liekam burciņās- lauru lapas, piparus var arī smaržīgos piparus


Marinādei uz vienu litru ūdens vajadzēs 1 ēdamkaroti sāls, 1 ēdamk. cukura un pusēdamkaroti etiķa esences.

Pagatavošana:
{pic:2}
Kad viss nepieciešamais sagatavots varam sākt. Nomazgājam gurķus un tomātus, protams sagatavojam arī burciņas un vākus.
{pic:3}
Vispirms burciņā ielieku garšvielas, baziliku, dilles, piparus uc.
{pic:4}
Tad liekam burkās gurķus un tomātus.
{pic:5}
Pa virsu vēl uzlieku dillītes un citas garšvielas.
{pic:6}

Gatavojam marinādi. Lejam katlā ūdeni pievienojam sāli un cukuru, pēdējo pielejam esenci.
{pic:7}
Kad marināde gatava lejam to burciņās.

Uzliekam burciņām vākus, bet cieši neaizskrūvējam un liekam burkas karsēties. Es mazās puslitra- litra burciņas karsēju 75 grādu tempretūrā apmēram 8-10 minūtes.
Lielās trīslitra burkas jākarsē ilgāk vismaz 15 minūtes.
{pic:8}
Tad ņemam ārā, kārtīgi aizskrūvējam vāciņus un griežam burkas otrādi. Tad var apsegt burkas, lai viņas atdzistu lēnām.
{pic:9}
Kad burkas atdzisušas varam griezt apkārt un nest uz pagrabu.

 

Piedalies arī Tu recepšu  konkursā un laimē noderīgas grāmatas no Zvaigzne ABC!

Balvas

1

Galvenā balva ir grāmata "Uzkodas".

 

Grāmatā ir lielisku, viegli pagatavojamu, neparastu un krāšņu uzkodu receptes.  Tajā ir izklāstīts skaidrs un saprotams ēdienu gatavošanas apraksts, krāsaini un uzskatāmi ēdienu attēli, ieteikumi efektīgu svinību organizēšanai, oriģināli padomi uzkodu dekorēšanai, receptes no dažādu tautu virtuvēm un pārsteigumi mazajiem kārumniekiem.

2

Aktīvākie recepšu sūtītāji varēs saņemt kādu no 3 veicināšanas balvām- grāmatu "Skolēna pusdienu kastīte"

Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!

 

3
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!
25. Aug 2009, 09:30

man arī nav pagraba,bet turu visu virtuvē tumšā skapīti-un viss ļoti labi saglabajas😀izņemot ievārījumus vai želejas😀

25. Aug 2009, 09:30

man arī nav pagraba,bet turu visu virtuvē tumšā skapīti-un viss ļoti labi saglabajas😀izņemot ievārījumus vai želejas😀

25. Aug 2009, 09:20

Es ar nekonservēju, jo nav pagraba. Bet braucot uz laukiem, palīdzu mammai . Man vislabāk garšo vienkārši samarinēti gurķīši un kāposti.