Garneļu salāti

Garneļu salāti

28. Sep 2010, 14:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizkavējušos Jaunā gada recepti, kas var šķist nedaudz neparasta, iesūtījusi māmiņa Zanda Auziņa. Pagatavo garneļu salātus, kurus varēs ēst vairāki viesi!

 

Sastāvdaļas:

 

Mērce

- 1 / 4 tase aromātiskais etiķis
- 1 / 4 tase olīveļļa
- 1/ 2 liela sīpola
- 1 ķiploku daiviņa
- 4-5 maurloki
- sāls / pipari pēc garšas

{pic:10} 

Sagriez ķiploku un maurloku. Sīpolu sagriez plānās ripiņās.

Garneļu salāti:

-         Sarkano lapu salāti

-         Tumšie salāti

-         3 cieti vārītas olas (sagrieztas ¼)

-         1 liels avokado (kubiņos)

-         1 tomāts (kubiņos)

-         1 dzeltens tomāts (kubiņos)

-         1 ķiploku daiviņa (malta)

-         1 / 2 lielā sīpola (malta)

-         3 ēdamkarotes etiķis

-         Rokforas siers

-         Garneles (lobītas)

-         ¼ tase baltvīna

-         2 citronu

-         4 šķēles bekona

{pic:1}

Sakul visas mērces sastāvdaļas kopā un ieliec ledusskapī uz stundu.

{pic:2}

Sajauc tomātus, sīpolu, ķiploku ar etiķi un viena citrona sulu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Atkal ieliek ledusskapī uz stundu, lai „ievelkas” garšas. Ja vēlies tomātus vari salātiem pievienot svaigā veidā nemarinējot.

{pic:3}

Sautē garneles olīveļļā. Kad garneles tūlīt, tūlīt būs gatavas, pievieno atlikušā citrona sulu un vīnu.

{pic:4}

Sagriez tumši zaļos salātus un sarkano lapu salātus un ievieto visu seklā bļodā.

{pic:5}

Pārlej ar mērci. Katras sastāvdaļas kārto rindās.

Mums Jaunajā gadā bija vairāk kā 10 viesu un visi bija tik pārsteigti par šiem salātiem, kurus var ēst gan kā salātus, gan katru sastāvdaļu atsevišķi!

 

Zanda Auziņa

06. Jan 2010, 19:33

njammmm.....ljoti gardi noteikti....😛😛😛

06. Jan 2010, 15:22

sanak ka šiem salātiem apakšā nekā nav??
laba doma,ja kādam no ciemiņiem kāda sastāvdaļa negaršo,var neēst!!