Māmiņa Ilze Lipska nebeidz pārsteigt ar gardajiem ēdieniem. Šoreiz pusdienās gatavosim rīsus ar dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- 2 cukīni vai kabači
- 300gr maltas gaļas
- 3 tomāti
- 200 - 300gr rīsi
Pagatavošana:
{pic:1}
1. Vispirms uzliekam ūdeni rīsiem, lai vārās, tad sarīvējam burkānus.
{pic:2}
2. Sagriežam sīpolus.
{pic:3}
3. Uz pannas liekam cepties gaļu, burkānus un sīpolus.
{pic:4}
4. ūdens ir uzvārījies, liekam klāt rīsus.
{pic:5}
5. Tagad sagriežam kabačus.
{pic:6}
6. Apskatāmies, kad gaļa, burkāni un sīpoli nedaudz apcepušies.
{pic:7}
7. Tad beram virsū kabačus.
{pic:8}
8. Sagriežam tomātus.
{pic:9}
9. Un liekam tos arī uz pannas.
{pic:10}
10. Visu samaisam, pārberam nedaudz sāli, timiānu, un liekam vāku virsū, lai savā sulā viss sautējas.
{pic:11}
11. Gatavs viss ir tad, kad kabači ir gatavi.
{pic:12}
12. Rīsus nokāšam, ieberam atpakaļ katlā, un liekam virsū dārzeņus.
{pic:13}
13. Visu samaisam un GATAVS!
{pic:14}
Arī ēdiena noformējumam ir nozīme!
es arī esmu taisījusi ar vistas fileju,bet lieku klāt kabaču vietā,konservētu kukurūzu😀
es arī esmu taisījusi ar vistas fileju,bet lieku klāt kabaču vietā,konservētu kukurūzu😀
oo, rītdienai pusdienas skaidras 🤓) paldies!