Gaisīgie bezē cepumi ar mandeļu skaidiņām

Gaisīgie bezē cepumi ar mandeļu skaidiņām

22. Oct 2010, 20:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai arī neesmu nekāda lielā konditore, tomēr ko garšīgu gribas pamēģināt, īpaši, ja recepte ir ļoti viegla. Šie cepumi lieliski papildinās ikvienu tējas galdu.

 

Recepti ieraudzīji kādā kulinārijas web lapā, bet uztaisīju tik un tā pa savam. Sanāca ļoti gardi un saldi cepumiņi.

 

Vajadzīgs:

- 2 olu baltumi

- Šķipsniņa sāls

- 100 g mandeļu skaidiņu

- 140 g izsijāta pūdercukura

 

Jau pirms visu darbu sākuma, ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 200 grādiem.

 

  1. Saputo olas baltumu ar šķipsniņu sāls, puto līdz olas baltums saputojies gaisīgās putās
  2. Nelielās devās pievieno pūdercukuru. Svarīgi, kamēr to dari- turpini putot! Kad viss pūdercukurs pievienots, jāputo vēl vidēji 5 min., lai putas būtu īpaši stingras.
  3. Nākamajā posmā pievieno mandeļu skaidiņas (oriģinālajā receptē vēl bija paredzēts pievienot apelsīnu sukādes, tad pievieno 80 g skaidiņas un 30 g sukāžu)
  4. Tad seko cepšanas process- cep 200 grādos 15 min, bet pēc tam nekādā gadījumā neņem uzreiz no cepeškrāsns ārā. Atver nedaudz durvis vaļā un ļauj tiem, vismaz, 2 h mierīgi atdzist.
  5. Sagatavo kādu sev tīkamu tēju (pilnīgi noteikti var bez cukura, jo cepumi ir pietiekami saldi), es izvēlos zaļo tēju.

{pic:1}

Labu apetīti!

Elīna Ceriņa