Kaviārs ir īsta delikatese, bet māmiņa Ilze Lipska stāsta un rāda, kā to pagatavot pašam no gailenēm!
Vajag:
- 1,3-1,5kg gailenes
- 400gr sviesta
- pētersīļi
- lauru lapas
- rīvēts muskatrieksts
- sāls, cukurs, malti melnie pipari
Pagatavošana:
{pic:1}
Gailenes notīram.
{pic:2}
Izmaļam tās caur gaļasmašīnu vai arī vienkārši smalki smalki sakapājam.
{pic:3}
Gailenes sagrieztas vai samaltas, tālāk vajag 2 paciņas sviesta.
{pic:4}
Sviestu liekam katliņā.
{pic:5}
Izkausējam.
{pic:6}
Pieberam sēnes.
{pic:7}
Pēc 5 minutēm pieberam garšvielas - 2 ēd k sāli, 1 ēd k cukuru, 1 tējk. maltus melnos piparus.
Tad sakapājam zaļumus.
{pic:8}
Pierīvējam gailenēm pusi no muskatrieksta.
{pic:9}
Un visu pasautējam 15 minūtes.
{pic:10}
Tad pievienojam zaļumus.
{pic:11}
Samaisām un pildām burciņās.
{pic:12}
Katrā burciņā ieliekam pusi lauru lapas (vispār to vajadzēja darīt pirms likt gailenes burkā, bet es piemirsu, un var arī pielikt beigās).
{pic:13}
Un liekam burciņas pasterizēties kādu stundu un 10 minūtes.
{pic:14}
Tad aizskrūvējam, apgāžam otrādi un noliekam, lai atdziest.
Mēs sēnes vienmēr glabājam ledusskapī, bet zinu, ka citi nes uz pagrabu.
Ziemā sanāk garšīgas mērcītes, un arī zupām der!
ooo, beidzot redzeju tavu slaveno kaviara receptīti....")")")
sho noteikti izmēģināšu, jo vīrs biezhi sēņo un nes pilnus spainjus mājās....
bet vai ir tik ilgi stundu un 10 min, jākarsee???????
")")')
Ļoti interesanti!Es parasti ziemai glabāju saldētavā sēnes,būs jāpamēģina šis variants😀
Ai,ku gardi!😀
ooo, beidzot redzeju tavu slaveno kaviara receptīti....")")")
sho noteikti izmēģināšu, jo vīrs biezhi sēņo un nes pilnus spainjus mājās....
bet vai ir tik ilgi stundu un 10 min, jākarsee???????
")")')
Ļoti interesanti!Es parasti ziemai glabāju saldētavā sēnes,būs jāpamēģina šis variants😀
Ai,ku gardi!😀