Eksperte iesaka: vingrinājumi masīviem augšstilbiem

Eksperte iesaka: vingrinājumi masīviem augšstilbiem

18. Jan 2012, 11:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā pēc dzemdībām padarīt kājas slaidākas, ja pēc liekā svara zaudēšanas kājas vienalga izskatās masīvas? Iesaka Vivido Gym trenere Eva Puriņa.

 

Jautājums:

 

Pēc dzemdībām esmu zaudējusi visu lieko svaru, bet problēma ir ar augšstilbiem. Tie man vienmēr ir bijuši masīvi. Kādus vingrinājumus jūs ieteiktu, lai kājas padarītu slaidākas un ar kādām aktivitātēm nevajadzētu aizrauties, lai augšstilbi nekļūtu vēl lielāki?

 

Atbild Vivido Gym trenere Eva Puriņa:

 

Šajā situācijā ieteicami būtu sabalansēti kardio un spēka vingrojumi, skriešana, peldēšana, pietupieni, izklupieni, iesēdieni.

 

Kas ir ļoti svarīgi, ar ko daudzas sievietes grēko- nepietiekama izstiepšanās pēc nodarbības. Ja pēc nodarbībām ķermenis pietiekami tiks izstiepts, īpaši akcentējot augšstilbu un dibena rajonu, kājas paliks slaidākas.

 

Efektīvi vingrinājumi, kas palīdzēs ātrāk tikt pie slaidas figūras: noguļas uz muguras, kājas pamīšus kustina, it kā braucot ar riteni; pēc tam neaizmirsti kājas kārtīgi izpurināt; vēl var veikt arī citus asinsriti uzlabojušus un pretcelulīta vingrinājumus.

 

Noteikti nozīme ir arī uzturam, lai saglabātu vai uzlabotu fizisko formu- būtu jāsamazina sāls daudzums, patērēto ogļhidrātu daudzums, saldumu patēriņš.

 

Uzdod savu jautājumu Vivido Gym trenerei, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!