Eksperimentē, bet.. nepārcenties!

Eksperimentē, bet.. nepārcenties!

27. Sep 2011, 17:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzeriet ūdeni, iesaka uztura speciālisti. Tomēr neaizmirstiet arī par sulām, kuras mēs lietojam. Populārā uztura speciāliste Lolita Neimane ir gatava dalīties noderīgos padomos!

 

 

Sula- tas ir šķidrs ēdiens

 

Sulas- tās ir gardas un noderīgas. Tomēr bez tam- sulas ir arī kalorijām bagātas, tāpēc iesakāms tās dzert tad, kad ir vēlme kļūt dūšīgākam. Jā, jā, tad noteikti ūdens vietā ieteicams dzert sulas.

 

Tāpat sulas būtu ieteicams dzert tad, kad ēst vajag (piemēram, pēc slimības spēku atgūšanai),bet apetītes nav. Saldskābās sulas ļoti labi uzlabo apetīti. Bet ja nu tomēr ēst tik un tā negribas, jāatceras, ka sulas ir ēdiens, tikai šķidrs.

 

 

Saldas? Nē!

 

Lielāka daļa no mums iegādājas sulas no veikalu plauktiem. Tomēr, ja mājās ir sulu spiede, tad, protams, daudz labāk dzert pašu spiestas sulas!

 

Ja vēlaties, lai sulas būtu vērtīgas, tām nav jābūt saldām.

 

Ņemiet, piemēram, ābolu, bumbieri, apelsīnu, citronu, smiltsēršķi. Cukura vietā labāk pievienot kādu saldu augli, piemēram, banānu. Tas sulai dos arī maigāku konsistenci.

 

Protams, neaizmirstiet par dārzeņiem! Ņemam tomātu, ķiploku un seleriju, sanāks ļoti gards un vērtīgs dzēriens.

 

Gatavojoties svaigi spiestu sulu, ieteicams lietot augļus un dārzeņus no dārza, jo neviens nezina, cik daudz vitamīnu satur pārtika, kas tiek ievesta Latvijā no citām valstīm.

 

 

Vērtīgais ķirbis


Sulas var iedalīt augļu un dārzeņu sulās. Bet patiesībā gan vienā, gan otrā gadījumā vari izmantot ķirbi. Jo īpaši tāpēc,
šogad ķirbju raža bija ļoti laba.

 

Kādi var būt varianti? Visdažādākie! Viss atkarīgs no jūsu iespējām, fantāzijas un garšas kārpiņu sajūtām. Sulu, piemēram, var pagatavot no ķirbja, burkāniem, ābola un bietēm. Bietes vajag pavisam nedaudz.

 

Uzmanīgi, bietes!

 

Biešu sulu var gatavot, tikai ļoti uzmanīgi. Es neiesaku gatavot sulu tikai no bietēm, labāk izmantot to kā sastāvdaļu.

 

Kad esi pagatavojusi biešu sulu, neizdzer to uzreiz, bet ļauj 30 minūtes nostāvēties, lai aktivizējas labāsvielas, ko satur bietes.

 

Visas pārējās svaigās sulas ir jādzer uzreiz.

 

Ābolu sula


Ābolus daudzi izmanto sulu gatavošanai.

 

Tomēr dažiem cilvēkiem āboli var izraisīt grēmas, tāpēc vadies pēc savām sajūtām.

 

Burkānu sula

 

Kā es jau minēju, sulu pagatavošanai var izmantot ķirbi. Tāpat universāla sastāvdaļa sulu pagatavošanai var būt burkāns.

 

Ir tikai viens "bet". Nav ieteicams dzert vairāk kā 1 glāzi burkānu sulas dienā, jo tas ietekmē ādas krāsu. Es patiešām esmu redzējusi "dzeltenas" sievietes, kuras tādas kļuvušas tieši burkānu sulas dzeršanas dēļ.

 

Eksperimentējiet, bet... nepārcentieties!

 

Sieviešu Klubs

 

Philips sulu spiede HR1861

 

 

Tās lielākā priekšrocība ir maksimāli daudz sulas un minimāls atlikums - viss labais no augļiem un dārzeņiem nonāk pa tiešo Tavā glāzē! 

 

2

Extra liela ietilpība - 2 l konteiners. Vienlaicīgi var spiest lielu daudzumu sulas.

 

3

XL atvere, kur ērti ievietot pat liela izmēra augļus!

 

4

Visas detaļas ērti mazgājamas trauku mašīnā

 

5

Vairāki ātrumi - mīkstākiem un cietākiem augļiem un dārzeņiem

 

6

Veselīga sula, jo maksimāli tiek izmantots viss no augļiem/dārzeņiem!

 

Jaunās Philips sulu spiedes plusiem vēl pievienojam:

 

- Ātra sulas izspiešana, ar dažādiem ātrumiem un 700 vatu jaudu

- Mikroflirts ļauj attīrīt sulu no biezumiem, bet lielais konteiners un ietilptspēja nodrošina jaudu un apjomu

- Var spiest pat veselus lielus ābolus un citus lielākus augļus bez mizošanas

- Visas detaļas ātri un ērti izjaucamas un var mazgāt trauku mašīnā.

 

Meklē Elkor veikalos!

Gatavojoties svaigi spiestu sulu, ieteicams lietot augļus un dārzeņus no dārza, jo neviens nezina, cik daudz vitamīnu pārtikas ieved Latvija no citām valstīm.