Māmiņa Anna Kovaļčuka gatavo dolmu no jaunām vīnogu lapām un pildītu ar cūkgaļu.
Kas ir dolma? Vārds “dolma” azerbaidžāņu valodā nozīmē kaut ko, kas ir pildīts ar malto gaļu. Dolma ir ļoti līdzīga mūsu tīteņiem. Dolmu viss labāk taisīt no jaunajām vīnogu lapiņām un pildījumam vislabāk ir jēra gaļa, bet es pildīju ar cūkgaļu.
Vajadzēs:
-vīnogu lapas
-malto gaļu
-rīsus
-dilles(var likt pētersīļus)
-garšvielas
Pagatavošana:
{pic:1}
Nomazgājam vīnogu lapas.
{pic:2}
Maltai gaļai pielieku sakapātas dilles, garšvielas.
{pic:3}
Uzliekam vārīties rīsus.
{pic:4}
Karstā ūdenī liekam pa vienai vīnogu lapai un noblanšējam.
{pic:5}
Gatavos rīsus piejaucam gaļas masai.
{pic:6}
Satinam rulīšos- ņemam vīnogu lapu (liekam ar dzīslojumu uz augšu), nogriežam kātiņu,tinam iekšā gaļas masu.
{pic:7}
Liekam katliņā, pārlejam ar ūdeni, lai nedaudz nosedz, un vāra uz nelielas uguns 20 minūtes .
{pic:8}
Gatavs. Pasniedzam ar skāba krējuma mērcīti ar ķiploku.
svaigas arī pārdod,kad ir sezona😀
vīnogu lapas var nopirkt centraltirgu....bet tagad vairs nebūs,jāgaida nākošā vasara.