Delikāti par sievietes intīmās veselības problēmām!

Delikāti par sievietes intīmās veselības problēmām!

21. May 2012, 10:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

www.delikati.lv - mājas lapa sievietēm, kur vari nekautrējoties lasīt un uzdot jautājumus ārstiem par tādām delikātām intīmās veselības problēmām kā aizcietējumi, hemoroīdi, iegurņa orgānu noslīdējums un urīna nesaturēšana (atbildi uz savu jautājumu saņemsi tieši uz norādīto e-pastu!).

Delikati.lv uzzināsi plašu informāciju par delikāto veselības problēmu rašanās cēloņiem, simptomiem, veidiem, diagnostiku, kā arī profilaksi un visām iespējamajām ārstēšanas metodēm.

Ja meklē ārstu koordinātes, www.delikati.lv ir īstā vieta – šeit apkopoti ārstu proktologu,  ginekologu un urologu kontakti, kuri specializējas tieši minēto veselības problēmu ārstēšanā. Papildus, ikvienam pacientam ir iespēja uzdot jautājumu speciālistam un saņemt atbildi uz norādīto e-pasta adresi.

Par hemoroīdiem

Hemoroīdi ir vēnu mezglveida paplašinājumi taisnās zarnas lejasdaļā. Šis asinsvadu pinums ap taisno zarnu ir katram cilvēkam, un tam ir konkrēta funkcija - blīves funkcija. Taču problēmas, kas rodas, paplašinoties asinsvadu samezglojumam pie anālās atveres, ir uzskatāmas par slimību, ko nepieciešams ārstēt.

Nereti pirmais hemoroīdu simptoms, kas liek cilvēkam sabīties, ir asinis uz tualetes papīra pēc vēdera izejas. Izbīlim ir pamats, tāpēc jānoskaidro tā cēlonis. Simptoms ir pietiekami nopietns, lai ārstu apmeklētu pēc iespējas ātrāk, nepaļaujoties uz to, ka vainīgs varētu izrādīties neliels gļotādas ieplīsums, kas radies regulāru aizcietējumu rezultātā.

Lai gan ikdienā cilvēki to bieži vien nesasaista, hemoroīdi ir slimība, kas var būt gan iemesls, gan sekas aizcietējumu problēmai.

Lai kā negribētos doties pie ārsta, tas ir jādara - arī tāpēc, ka hemoroīdu problēmai līdzīgas izpausmes var būt, piemēram, resnās zarnas vēža vai citu bīstamu slimību pazīmes. Diagnosticēt patieso problēmas cēloni un izlemt, kā rīkoties, varēs vienīgi speciālists.

Par aizcietējumu problēmu

Nereti šķiet, ka par šādām tēmām neklājas ne ar vienu runāt, ka ar aizcietējumiem varonīgi jātiek galā pašai. Tomēr jāatceras, ka aizcietējumi ir delikāta, bet vienlaikus nopietna veselības problēma, kas var ienākt ikvienas sievietes, ikviena cilvēka ikdienā. Vismaz 28% cilvēku ir šī delikātā aizcietējumu jeb obstipāciju problēma.

Aizcietējumi veicina daudzu slimību rašanos - hroniskus resnās zarnas iekaisumus, resnās zarnas divertikulozi jeb zarnu sieniņu iestiepumu (iztilpumu), zarnu audzējus un audzējus vispār, pat aterosklerozi.

Ikkatra no mums ir pelnījusi visu labāko, ko dzīve sniedz - veselību un dzīves kvalitāti. Tieši tālab jāmet kauns pie malas un jāuzzina par aizcietējumu problēmas iemesliem pēc iespējas vairāk un jādodas pie ārsta, lai kopīgi atrastu vispiemērotāko un efektīvāko risinājumu. Un risinājumi patiešām ir!

Par urīna nesaturēšanu

Urīna nesaturēšana ir mūsu ēras slepenā epidēmija - tā skārusi miljoniem cilvēku, bet par to runā retais. Latvijā urīna nesaturēšana skar vismaz 120 000 sieviešu. Šī veselības problēma var piemeklēt visa vecuma sievietes – gan divdesmitgadnieces, gan sievietes pēc bērniņa piedzimšanas, gan menopauzes vecumā un arī vecākas dāmas.

Lielais vairums sieviešu pēc palīdzības vēršas tikai vairākus gadus pēc pirmajiem simptomiem. Kā pierāda aptaujas ārvalstīs, gandrīz 50% sieviešu, kurām ir slodzes urīna nesaturēšana, nekad nav runājušas par šo problēmu ar savu ārstu. Nereti urīna nesaturēšana ir simptoms kāda mazā iegurņa orgāna noslīdējumam, t.sk. dzemdes noslīdējumam, tikai visbiežāk sieviete pati par to nezina.

Par iegurņa orgānu noslīdējumu

Mazā iegurņa orgānu noslīdējuma risks pastāv 1 sievietei no 11 un, kā uzsver speciālisti, lielākas vai mazākas pakāpes noslīdējums ir gandrīz katrai vecāka gadagājuma sievietei.

Ir maz iespēju pašai šo procesu kontrolēt, to nevar ietekmēt un aizkavēt. Protams, ka iegurņa orgānu noslīdēšanai lielāks risks ir sievietēm pēc menopauzes, kā arī dzemdējušām sievietēm, tomēr, tā ir problēma, kas pavisam negaidīti var ienākt ikvienas sievietes ikdienā.

Iegurņa orgānu noslīdēšana - tā var būt maksts, dzemdes, urīnpūšļa vai taisnās zarnas izslīdēšana no tai paredzētās vietas sievietes organismā. Šī problēma bieži vien nenāk viena - vienlaikus var būt arī urīna nesaturēšana, kas ir kā rezultāts iekšējo orgānu noslīdēšanai.

Par spīti tam, ka mūsdienās ir pieejamas vairākas efektīvas metodes šo delikāto veselības problēmu novēršanai, pie speciālista uz konsultāciju dodas nebūt ne visas sievietes, kuru dzīvē ienākusi kāda no intīmās veselības problēmām. Esi gudrāka!!
www.delikati.lv

Delikāti par sieviešu intīmās veselības problēmām