Gatavojam marinētus dārzeņu asortus kopā ar Ilzi Lipsku!
Vajag:
dažādus dārzeņus -
gurķus, kabačus, burkānus,puķkāpostus, papriku, sīpolus, ķiplokus
garšvielas -
piparus, lauru lapu
upeņu lapas
dilles
marinādei - uz 1 litru ūdens 200ml 9% etiķa, 4 ēd.k sāls, 2 ēd.k cukurs
Pagatavošana:
{pic:1}
Saliekam visu pa rokai, izmazgājam burciņas.
{pic:2}
Vispirms ieliekam burciņā pāris piparus, lauru lapu, diļļu kātus, upeņu lapu, tad liekam burkānus, sagrieztus ripiņās vai salmiņos, kā patīk.
{pic:3}
Tālāk - papriku
{pic:4}
puķkāpostus
{pic:5}
arī kādu pētersīli
{pic:6}
gurķus
{pic:7}
sīpolus
{pic:8}
vēlreiz burkānus
Katru burciņu var uztaisīt savādāku, un var likt tādus dārzeņus, kas garšo - šinī man nebija salikti kabači, kaut kā piemirsu.
Kad dārzeņi salikti, vāru marinādi - etiķi pieleju, kad ūdens ar sāli un cukuru ir kādu mirklīti ir pavārījušies.
{pic:9}
Karstu marināde leju burciņās, un lieku pasterizēties uz 15 minūtēm. Tad aizskrūvējam, apgāžam otrādi un noliekam, lai atdziest.
{pic:10}
{pic:11}
{pic:12}
{pic:13}
{pic:14}
Manas gatavās burciņas - katra ir savādāka, un arī tīri foršs ciema kukulis.
super Ilzuk!!!!
Ilzes receptes ir ļoti gardas😀
Vakar atvēram burku ar sēņu salātiem,ko taisiju pēc tavas receptes Ilzīt.Ļoti garšīgi,baidos,ka tagad līdz ziemai jau vairs nepietiks!😀
super Ilzuk!!!!
Ilzes receptes ir ļoti gardas😀
Vakar atvēram burku ar sēņu salātiem,ko taisiju pēc tavas receptes Ilzīt.Ļoti garšīgi,baidos,ka tagad līdz ziemai jau vairs nepietiks!😀