Ātra un garda uzkoda būs cīsiņi mīklā. Šādu maltīti var ērti gatavot arī uz bērnu jubilejām, lai nav jāstāv stundām pie plīts, cepot karbonādes.
Pagatavošanas laiks: 1 līdz 2 stundas
Cepšanas laiks: aptuveni 15 minūtes
Sastāvdaļas:
- 250 g milti
- 10 g sviests
- 6 g raugs
- 1 ola
- 100 ml piens
- 10 cīsiņi
- 10 g cukurs
- sāls
Pagatavošana:
{pic:1}
Bļodā sajauc miltus, sviestu, raugu, olu, cukuru, sāli un miltus.
{pic:2}
Sajauc visas sastāvdaļas ar rokām vai ar mikseri.
{pic:3}
Mīci mīklu līdz tā vienmērīgi ir sajaukta.
{pic:4}
Turpini mīcīt līdz mīkla ir gluda.
{pic:5}
Apkaisi mīklu ar nedaudz miltiem, pārsedz bļodu ar virtuves dvieli un noliec uzrūgt.
{pic:6}
Kamēr gaidi mīklu uzrūgstam, nedaudz apcep cīsiņus.
{pic:7}
Pēc stundas mīklai vajadzētu izskatīties šādi. Tai vajadzētu būt dubultlielai kā sākumā.
{pic:8}
Paspaidi mīklu, lai atbrīvotu to no liekā gaisa.
{pic:9}
Sadali mīklu 10 mazās daļās.
{pic:10}
Katru mīklas piciņu izrullē garā desiņā.
{pic:11}
Ietin katru cīsiņu un liec uz cepešpannas, kur iepriekš uzlikts cepampapīrs. Pārklāj atkal ar virtuves dvieli un atstāj uz 20 minūtēm.
{pic:12}
Pēc 20 minūtēm sakul olu un pārzied cīsiņus. Uzber arī sezama sēkliņas, kas cepot kļūs kraukšķīgas. Cep 180 grādos 10 minūtes vai kamēr tās iegūst zeltainu nokrāsu.
{pic:13}
Gatavs! Labu apetīti!
Zanda Auziņa
garsigi😀