Cik bieži jāpārbauda redze

Cik bieži jāpārbauda redze

08. Feb 2012, 15:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Runā, ka ginekologa apskate ir nepieciešama reizi pusgadā, stomatologa, ja nekas nekaiš- reizi gadā. Interesanti, cik bieži jādodas pie acu ārsta, lai pārbaudītu redzi?

Ar šo jautājumu Māmiņu Klubs devās pie "Dr.Lūlina acu klīnikas" ekspertiem: atbild ārsts Fēlikss Lūkinss un Dr.phys. optometriste Gunta Krūmiņa.

 


 

Pirmkārt, acu ārstu vajadzētu apmeklēt, ja rodas kādas sūdzības. Tas ir atkarīgs no pacienta vecuma.

 

Obligāti būtu jāapmeklē gada vecumā, pirms bērnudārza un pirms skolas. Skolas vecumā reizi divos gados, ja nav sūdzību par redzi. Pēc 40 gadu vecuma redzi vajadzētu pārbaudīt reizi gadā, lai konstatētu, vai nav paaugstinās acu spiediens, vai kādas citas acu saslimšanas.



Ministru kabineta noteikumi Nr.219 „Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude” nosaka, ka vismaz reizi trijos gados darba ņēmējam, veicot darbu paaugstināta redzes sasprindzinājuma apstākļos (sīku detaļu saskatīšana vai darbs ar mikroskopu) un/vai darbu ar datoru (darbs ar displejiem un darbstacijām), jāpārbauda redze pie optometrista vai oftalmologa. Vai redzi nepieciešams pārbaudīt biežāk, to vajadzētu apzināties katram pašam. Jo lielāka redzes slodze, jo biežāk būtu jāveic redzes pārbaudes.

 

Dr.Lūkina acu klīnika

Tērbatas iela 4, Rīga

Тālrunis 67 288 180

Jautā pēc jauniem acu pilieniem

Hyal Drop multi!

- Tos var lietot pat tad, ja lieto kontaktlēcas

- Efektu pamanīsi praktiski uzreiz.

- Hyal Drop multi garantē trīs mēnešu sterilitāti un produkta kvalitāti pēc tā pirmreizējas atvēršanas.

- Pateicoties dozatoram, Hyal Drop multi pilieni ir ļoti ekonomiski un praktiski lietojami- pilieni ir ērti dozējami- viens, divi, trīs, cik vien Tev ir nepieciešami.

- Acu pilieni ir bez konservantiem

taschinka taschinka 05. Apr 2011, 08:14

Es pārbaudīju,jo bija nelielas sūdzības un izrādījās nekas nopietns.Tagad testēju šos pilienus,tad redzēsim,bet pirmās dienas un jau patīk.