Brīvdienu našķi? Noteikti tās varētu būt biezpienmājiņas! Ieskaties, kā tās gatavoja māmiņa Olga Kovaļova!
Nepieciešami produkti:
400 grami biezpiens
Rozīnes,vai marmelāde
100grami sviests
Cukurs(pēc garšas)
Citrona miziņa
Selgas cepumi
Glazūrai:
1 ēdk. kakao
1 ēdk. sviesta
6 ēdk. cukura
3 ēdk. piena
Sakuļ sviestu,cukuru un biezpienu
{pic:1}
Pierīvē klāt nedaudz citrona miziņas
{pic:2}
Rozīnes iemērca karstā ūdenī(ja liek klāt marmelādi,tad sagriež to gabaliņos).
{pic:3}
Pievieno biezpienmasai rozīnes vai marmelādi un kārtīgi samaisa.
{pic:4}
Ņem 2 cepumus,liek starpā biezpienmasu,tad liek trešo cepumu,jumtiņu,ja vidus ir tukšs,tad pievieno vēl biezpienu,ja pa daud,noņem nost.
{pic:5}
Tad pagatavo glazūru: Sajauc kopā mazā katliņā kakao,cukuru,pienu,sviestu,un karsē 3 min.,tad karstu glazūru lej pāri mājiņām.
{pic:6}
Mājiņas ieliek ledusskapī,pēc stundas var jau našķēties,bet jo ilgāk stāv mājiņas,jo garšīgāk būs!
Labu apetīti!
Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!
Jau izmegināju! 😀 Tiešām ļoto garšīgi! Paldies par recepti!
noteikti pagatavošu 😀 paldies par recepti, šie gardumi dikti iecienīti man, jo īpaši bija grūtniecības laikā.
Cik viegla recepte! Noteikti būs jāizmēgina!
njamm, pilniigi noteikti uztaisiisim...😀
Mmmm,garšīgi!