Bērnu slimnīca ar SEB bankas atbalstu iegādāsies krēslus palātām

Bērnu slimnīca ar SEB bankas atbalstu iegādāsies krēslus palātām

12. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinot aizvadītajā gadā uzsākto atbalstu Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS), SEB banka, pateicoties aktīvai klientu līdzdalībai ilgtermiņa uzkrājumu veidošanā, sniegs atbalstu parasto un atpūtas krēslu iegādei vecākiem. Lai arī krēsli palātās saskaņā ar normatīvajiem aktiem nav uzskatāmi kā lieta, kas ārstniecības iestādei obligāti jānodrošina, Bērnu slimnīca sadarbībā ar SEB banku vēlas uzlabot vecāku uzturēšanās apstākļus, nodrošinot pienācīgu sēdvietu blakus bērna gultai.

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: „Brīdī, kad tev ir virkne vajadzību, vieglāk tās atrisināt, kad saliec vajadzības prioritārā kārtībā un mēģini pa vienai šķetināt. Kad lūdzām Bērnu slimnīcai identificēt savas prioritārās vajadzības, nonācām pie tā, ka jārisina krēslu jautājums, jo skaidrs, ka tā nav ekstra, bet gan nepieciešamība. Jau otro gadu mēs SEB bankā realizējam sociālu iniciatīvu, kad klientu sadarbību mēģinām pārvērst labajos darbos. Arī šogad ilgtermiņa uzkrājumu veidošanu vēlamies sasaistīt ar atbalstu Bērnu slimnīcai – jo vairāk klienti aizdomājas par savu labklājību nākotnē, jo vairāk mēs kā banka esam gatavi atbalstīt slimnīcu. Pagājušajā gadā mums kopā ar klientiem izdevās sniegt atbalstu Bērnu slimnīcai 10 000 latu apmērā, ko slimnīca izmantoja rehabilitācijas aprīkojuma iegādē, šogad mēģināsim nodrošināt nākošo vajadzību – krēslus.”

Šobrīd Bērnu slimnīca apkopojusi maksimāli nepieciešamo skaitu gan parastajiem, gan atpūtas krēsliem divās slimnīcas novietnēs Torņakalnā un Gaiļezerā. Kopējais nepieciešamais krēslu skaits ir 602 parastie krēsli un 183 atpūtas krēsli.

BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša: „Jau ilgāku laiku slimnīcā norit vērienīgi būvniecības darbi, renovējot un rekonstruējot vairākas ēkas gan no iekšpuses, gan ārpuses, lai padarītu slimnīcas vidi vēl draudzīgāku un modernāku. Mūsu uzdevums ir maksimāli nodrošināt visas nepieciešamās pamatlietas un tehnisko aprīkojumu, kas nepieciešama ikdienas darba veikšanai – bērnu ārstēšanai. Ārstniecības un aprūpes procesā neatņemama sastāvdaļa ir mazo pacientu vecāku klātbūtne, kas veicina ātrāku atveseļošanos, taču ar mums pieejamajiem finanšu resursiem ne vienmēr ir iespējams nodrošināt pietiekamu komfortu, ja nākas izvirzīt prioritātes – labiekārtot slimnīcas palātas vai iegādāties tik ļoti nepieciešamās medicīniskās iekārtas un tehnoloģijas. Sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu un pateicoties SEB bankas iniciatīvai, ceru, ka kopā mums izdosies tuvoties izvirzītajam mērķim – ne tikai attīstīt kvalitatīvus, izmaksu ziņā efektīvus, bērniem un ģimenei draudzīgus veselības aprūpes pakalpojumus, bet arī radīt maksimāli komfortablu vidi.”

Sākot ar šā gada 2. jūliju līdz pat augusta beigām SEB banka savās filiālēs uzsāks iniciatīvu: „Pensija un krēsls – ekstra vai nepieciešamība”, tādējādi aicinot klientus novērtēt uzkrājumu veidošanas nepieciešamību nākotnei un pieteikties pensiju 2. , 3. līmenim vai uzkrājošajai dzīvības apdrošināšanai, kļūstot arī par dalībniekiem šai sociālajai iniciatīvai. SEB bankas mērķis ir iegādāties vismaz 150 dažādus krēslus, ziedojot šai vajadzībai 5000 latu.

Bērnu slimnīcas trīs novietnēs (Torņakalns, Gaiļezers, Ogre) kopumā ir 543 gultas vietas. Gadā stacionārā ārstējas vidēji 30 tūkstoši pacientu (vismaz vienu nakti ir palikuši slimnīcā), ambulatori gadā tiek konsultēti 130 tūkstoši pacientu un tiek veikti 180 tūkstoši izmeklējumu gadā (t.sk. stacionāra pacientiem).