Ārste- psihoterapeite: pie vainas nepazinātas jūtas

Ārste- psihoterapeite: pie vainas nepazinātas jūtas

29. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda māmiņa sapņo par dzīvi divatā ar meitiņu,jo pašreiz ar vīru ir tikai kopdzīves attiecības,nekas vairāk. Situāciju komentē RSU Psihosomatikas Medicīnas un Psihoterapijas klīnikas ārste-psihoterapeite, Dr. Inga Pētersone.

Fragments no vēstules:

Ar vīru esam precējušies jau tūlīt astoņus gadus. Sākam dzīvot kopā.Pieradu pie visa un nebija nemaz tik slikti.Vairāk parādījās viņa jaunie draugi,ar kuriem gājam izklaidēties vai arī nāca pie mums.Vairāk un vēlak bieži atkal sāka lietot alkoholu.Tagad kad jau tūlīt divi gadiņi ar meitiņu jau var visu sarunāt,kopīgi ko plānot...Bet vīrs joprojām par viņu neinteresējas.Kaut vienu reizīti pa visu šo laiku būtu no rītiem pavadījis laiku kopā ar viņu,nevis gulējis savu dzērumu....

Lai arī jūs izvēlējāties dzīvot tādu dzīvi, jūtaties vainīga, tas nemaina to, ka jums ir ļoti grūti un nespējat par to runāt. Padzīvot atsevišķi no vīra vai dzīvot ar bērnu pie saviem vecākiem būtu tikai daļējs problēmas atrisinājums. Jā, jūs būtu prom no situācijām un komunikācijas, kas rada jums grūtas jūtas. Tomēr problēma vairāk ir tajā, ka tieši šīs grūtās, neapzinātās jūtas jūs saveda kopā ar cilvēku, kuram jūs bijāt izmisīgi vajadzīga, bet ar kuru tuvu attiecību jums nav un nebūs. Neapzinātās jūtas jūs notur šajās attiecībās. Baidaties ko mainīt... drīzāk jūs nejūtaties. Nevis vainas sajūta, bet drīzāk dusmas jums ļautu norobežoties no vīra un, iespējams, arī ļautu nejusties tik bezspēcīgai savā dzīvē kopumā. Neapzinātas jūtas padarīt apzinātas un pārdzīvot tās iespējams tikai psihoterapijas procesā.

Konkursam "Parunāsimies!" iesūtīto blogu Sapnis - dzīvot ar meitiņu divatā lasi šeit->>>

Piedalies Māmiņu Kluba un Psihosomatikas klīnikas rīkotajā blogu konkursā! 

Dr. Inga Pētersone

Ārsts psihoterapeits

RSU Psihosomatikas klīnika atrodas Rīgā, Kapseļu ielā 23 (Pārdaugavā)

Papildu informācija: 67625655, info@psihosomatika.lv 

www.psihosomatika.lv