Ābolu-mandeļu drupaču kūka

Ābolu-mandeļu drupaču kūka

02. Nov 2010, 15:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Aiva Stauza piesaka savu dalību recepšu konkursā! Ticiet, Aiva ar savām receptēm vēl pārsteigs!

 

Sastāvdaļas:

  1. Milti
  2. Mandeles 200g
  3. Pūdercukurs (ja nav der arī parastais) 100g
  4. Sviests 1 paciņa
  5. āboli 1,5 kg
  6. cukurs 125g

1. Mandeles virtuves kombainā samaļ miltos vai auduma maisiņā ar mīklas rulli sadauza pēc iespējas smalkāk. Pieber pūdercukuru vai cukuru.

{pic:1}

2. Ieslēdz cepeškrāsni, lai silst līdz 180°C. Sviestu liek pannā uz mazas uguns un silda maisot kamēr izkusis.

{pic:2}

3. Sviestu pielej mandeļu un miltu maisījumam, samaisa, pieber miltus un ar rokām saberž. Ja veidojas mīkla nevis drupačas, pieber vēl miltus.

{pic:3}

4. Lielāko daļu drupaču ber ar cepamo papīru izklātā vai ar sviestu iesmērētā pannā. Ar rokām sapresē. Liek cepeškrāsnī cepties apmēram 15 minūtes

{pic:4}

5.Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež šķēlītēs.

{pic:5}

6. Uz pannas uzber cukuru, nedaudz karamelizē zeltainu, pieber pusi ābolu, uzkaisa pavisam nedaudz kanēli, un šķipsniņu vaniļas cukura. Cep uz lielas uguns, kamēr āboli izjukuši un nav cietu cukura gabalu. Pieber atlikušos ābolus un nedaudz apcep, bet tā lai neizjūk. Masu pārlej formā uz izceptās pamatnes un izlīdzina. Pārkaisa ar atlikušajām drupačām. Liek cepties cepeškrāsnī 180°C 20 minūtes.

{pic:6}

7. Pasniedz vēl siltu ar vaniļas vai plombīra saldējumu.

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6
07. Feb 2010, 12:08

👍