Ābolu, ķirbju ievārījums ar ingveru

Ābolu, ķirbju ievārījums ar ingveru

21. Jun 2012, 15:23 taschinka taschinka

Lai pagatavotu šo ievārījumu, tev vajadzēs: 

 

Ņemam vienu daļu ķirbi,divas daļas ābolus "Antonovka".Ķirbi nomizojam,izgriežam sēklas,sagriežam mazos gabaliņos un liekam vārīties ļoti nelielā ūdens daudzumā.

 

Pa to laiku,nomazgājam ābolus un izgriežam serdes un sagriežam nelielos gabaliņos(mizu nav jāņem nost,jo pēc tam mēs šo visu izlaidīsim caur sietiņu.) Sagrieztos ābolus pievienojam pie ķirbjiem,kas jau vārās.Visu sautējam zem vāka uz mazas uguns. Uz rīves sarīvējam svaigu ingvera sakni,mums nepieciešams uz 1 l ievārījuma 1cm gara ingvera sakne.Liekam klāt katlā.No viena citrona norīvējam miziņu un izspiežam 4 ēd.k citrona sulu.Aptuveni vidēja lieluma citrons būs vajadzīgs. Ķirbis,kam pievienoti āboli,ingvera sakne, citrona miziņa un sula vārās uz mazas uguns,ja nepieciešams pievienojam nedaudz ūdeni,lai nedeg klāt.

Kad viss jau sāk šķīst ārā izlaižam caur sietiņu,lai atbrīvotos no ābolu mizas un,lai ievārījums būtu viendabīgs.

Kad ar to esam tikuši galā,liekam atkal katliņā uzvāram,pievienojam ap 9 ēd.k cukura,bet būtībā pēc jūsu garšas,man vienkārši nepatīk salds ievārījums.

Visu vāram kādas 10 minūtes un tad liekam sterilizētās burkās.

taschinka taschinka 05. Sep 2011, 11:58

Jo vairāk āboli jo mazāk jūtams ķirbis un kopējais vārīšanās ilgums nav tik traki,jo viss diezgan ātri izšķīst.Jo mazākos gabaliņos ķirbis,jo ātrāk izvārās,var arī sarīvēt uz rupjās rīves.
garša sanāk ābolu ievārījums ar mazliet citādu garšu,nu tā grūti pateikt,bet piemēram man ļoti patīk ingvera garša,bet vīram nē.Ingvers dod tādu kā piparmētras garšu un pasleps to ķirbja,ja nu gadījumā negaršo ķirbis.