Vasarā siltus dzērienus nemaz negribas, ne? Bet tagad, rudens un ziemas vakaros.. Mmmm... tā vien kārojas kādu gardu un siltu dzērienu.. Iesaka māmiņa Ilze Lipska.
Karstais ābolu dzēriens
Vajag:
{pic:1}
ābolus, ābolu sulu, citronu, kardamonu un cukuru
Pagatavošana:
{pic:2}
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un samaisa ar citronu sulu.
{pic:3}
100gr cukura liekam katliņā un karamelizējam.
{pic:4}
Kad cukurs karamelizējies, liekam klāt ābolus un šķipsniņu kardamona.
{pic:5}
Un pielejam ābolu sulu, apmēram 600-700ml , un uzvāram.
{pic:6}
Pasniedzam krūzē vai glāzē, ar visiem ābolu gabaliņiem.
Mmmm, gardi! sildošs un aromātisks padzēriens.
Piedalies arī Tu Ziemassvētku recepšu konkursā un laimē grāmatas no izdevniecības "Zvaigzne ABC"!
sitais man loti garso...
es šitā taisu abolus kopa ar mandarīniem,sanak arī ļoti gardi😀