Šoreiz Jūs iekārdināšu ar garšīgas ābolmaizes recepti.
Kūkai nepieciešams:
- 200 g sviesta
- 1 paciņa biezpiena
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkarote sodas
- āboli, kanēlis
Liekam bļodā mīkstu sviestu, pielikam cukuru un samaisām. Pēc tam pieliekam olas un atkal visu samaisām. Tad pievienojam biezpienu un samaisām. Labāk likt tādu mitrāku biezpienu. Beigās pieberam miltus, sodu un samaisām viendabīgā masā, kura nedaudz līp pie rokām.
Mīklu liekam pannā uz cepampapīra un izklājam pa visu pannu.
Virsū saliekam ābolus un uzkaisām kanēli ar cukuru, un liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.
Cepjam apmēram 30 - 40 minūtes. Gatavību pārbaudām ar kociņu, ja mīkla pie kociņa nelīp, tad kūka gatava.
Kūka sanāk ļoti mīksta un garšīga.
Sīkāku aprakstu var apskatīt un izlasīt manā fotoblogā "Ābolmaize ar biezpienu".
Lai Jums izdodas un labi garšo!
Bildē jau ļoti kārdinoši izskatās!!!
Man ar ir recepte,kur mīkla sastāv no biezpiena.Ļoti vienkārši un ērti pagatavot un piedevām brīnumgardi.