Brīvdienās gatavojam Ilzes Lipskas ieteiktos ābolus ar makaroniem.
Vajag:
- makaronus
- ābolus
- krējumu
- sviestu
- cukuru
- kanēli
Pagatavošana:
{pic:1}
Izvārām makaronus.
{pic:2}
Sagriežam ābolus.
{pic:3}
Izvēlamies katlu (mums tā ir pīle, liksim cepeškrāsnī, bet var arī uz plīts, uz ļoti nelielas uguns karsēt), un liekam kārtu makaronus, virsū kārtojam ābolus.
{pic:4}
Pārberam nedaudz cukuru.
{pic:5}
Un liekam atkal makaronus.
{pic:6}
Pāri makaroniem vēlreiz ābolus.
{pic:7}
Un arī tos pārberam ar nedaudz cukuru.
{pic:8}
Pēdējo kārtu liekam makaronus.
{pic:9}
Pārlejam krējumu un izlīdzinām.
{pic:10}
Nedaudz pārberam kanēli (var bērt arī uz ikkatras ābolu kārtas).
{pic:11}
Sagriežam sviestu šķēlītēs un liekam pāri.
Liekam vāku virsū, un cepeškrāsnī iekšā uz 40 -50 minūtēm
{pic:12}
Garšīgs gan, kad ir silts, gan arī tad, kad jau ir auksts. Un ar pienu!
Lai labi garšo!
"Šo ēdienu ēdot, es atceros bērnību - garša nav mainījusies!" stāsta Ilze.
Šķiet kaut kad esmu ēdusi😀
interesanta un neredzēta kombinācija!
es arī pirmo reizi kautko tādu redzu, arī mani vecaki neko tadu no savas bērnības neatceras,,,,bet pameegjinaat jau var,,,,es shoreiz atturēshos, es makaronus tik varu ieēst piena zupinjā vai arī ar maltas galjas mērcīti....."_'_"_
man neiet kopā makaroni ar āboliem!!!
Šķiet kaut kad esmu ēdusi😀
interesanta un neredzēta kombinācija!
es arī pirmo reizi kautko tādu redzu, arī mani vecaki neko tadu no savas bērnības neatceras,,,,bet pameegjinaat jau var,,,,es shoreiz atturēshos, es makaronus tik varu ieēst piena zupinjā vai arī ar maltas galjas mērcīti....."_'_"_
man neiet kopā makaroni ar āboliem!!!