85% Māmiņu Kluba ģimeņu ir aizdomājušies par savu pensiju

85% Māmiņu Kluba ģimeņu ir aizdomājušies par savu pensiju

09. Jan 2012, 22:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēgusies Māmiņu Kluba un SEB bankas rīkotā aptauja par pensijām. Izrādās 85% ir aizdomājušies jau tagad par savu pensiju.

 

40% domā, ka pensijas vecumā varēs atpūsties, 41% uzskata, ka sev neko neatteiks, bieži ceļos, 14% savukārt plāno obligāti strādāt, jo bez darba nevar, 12% paredzējuši dzīvot kopā ar bērniem.

 

Zināms, ka ārzemēs pensionāri mēdz daudz ceļot. 41% uzskata, ka viņi to var, jo valsts viņiem nodrošina lielu pensiju, 34% uzskata, ka šie cilvēki savlaicīgi sākuši veidot uzkrājumu pensijai, savukārt 18% atzīst, ka ceļo tikai tie, kas ir turīgi.

 

 

Arī Latvijā ir sava pensiju sistēma. 55% zina, ka ir 1., 2., 3. pensiju līmenis, bet tikai 14% ir pilnībā informēti par to, savukārt 30% tikai aptuveni nojauš, kā darbojas pensiju sistēma Latvijā.

 

 

Izrādās, ka no visiem respondentiem 56% neseko līdzi 2.līmeņa pārvaldīšanas rezultātiem. 18% apskatās to bankas mājas lapā, 14% izvēlas sekot savai pensijai VSAA atskaitēs, taču 5% ir moderni un skatās mājas lapā www.manapensija.lv.

 

Pilnīgākus aptaujas rezultātus lasi jau tuvākajā laikā!

 

Katrā komplektā ietilpst mugursoma, maciņš un cepurīte!

 

Dāvinām dāvanu komplektus:

- Annijai Šeinbergai

- Ilzei Vjaterei

- Martai Melecei

 

Aicinām pēc balviņām līdz 2.aprīlim Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)! Ja ir jautājumi par balvu saņemšanu, raksti uz kristine@maminuklubs.lv!