№10: Gatavosim kopā!

№10: Gatavosim kopā!

16. May 2012, 15:00 mamma27 mamma27

Gatavošana mūsu ģimenē ir lielā cieņā. Mums patīk eksperimentēt un izmēģināt jaunas idejas gan dzīvē,gan virtuvē.

Tā kā šobrīd esmu gaidīšanas finiša taisnē un jūtos kā bumba ar laika degli,tad īsti nezinu cik daudz laika un spēka man būs gatavot,tāpēc nolēmu , pieteikt gan sevi ,gan vīru kā komandu.Kaut gan esmu pārliecināta,ka viņš būs galvenais gatavotājs,es tik rakstītāja un fotogrāfētāja.:)

Tad nu uz jautājumiem mēģināju no viņa izvilkt atbildes un arī pati atbildēju.

Mūsu pieteikums:

 

1.Vārds

Aleksandrs un Ilze

2. Vecums

28 un 27

3.Vai atceries pirmo ēdienu, kuru pagatavoji? Kas tas bija un kādas bija atsauksmes par to?

Ilze:No savas puses varu teikt ,ka īpašais ēdiens bija siera bumbas un panna cotta vēl vidusskolas laikā. Tajā laikā vēl topošais vīrs ēda un ne ko sliktu neteica, bet nu izrādās īsti sajūsmā nebija.

Aleksandrs: Pankūkas un vafeles bija tie ēdieni ar ko sāku mājās eksperimentēt. Un tā arī iepatikās gatavot.

4. Vai Tu uzskati,ka proti gatavot ēst vai "vairāk nē, nekā jā"? Kāpēc?

Ilze: Atkarībā ko gatavoju. Saldos es varu teikt viennozīmīgi –jā. Par stiprajiem ēdieniem ,ne vienmēr sanāk, bet cenšos.

Aleksandrs: Visi jau saka ,ka protu gatavot. Pats īpaši nepiedomāju pie tā, vienkārši ja vajag,tad uztaisu.

5. Varbūt proti gatavot ēst, bet tas nepatīk darīt? Vai patīk gatavot ēst? Kas Tev patīk un kas nepatīk ēdiena gatavošanas procesā?

Ilze: Man šķiet ,ka ne vienmēr sanāk labi. Man patīk gatavot īpašus ēdienus.Jo tad ,tas ir kā eksperiments un nekad nezini kāds būs gala rezultāts. Man ļoti patīk procesā darbošanās un aizrautība. Kūkas taisot ,reti kad divas reizes taisu vienu un to pašu. Patīk atklāt jaunas un garšas un receptes.

Aleksandrs: Man patīk eksperimentēt.Mēģinu likt kopā visu ,kas ir mājās un tad jau redz ,kas sanāk. Ne īpaši patīk ,ja jātaisa precīzi kā receptē,jo tas šķiet pārāk garlaicīgi. Patīk pamēģināt jaunus ēdienus ,kur var kaut ko no sevis arī pielikt klāt.

6. Kādus ēdienu Tu neproti gatavot,bet vēlētos iemācīties gatavot? Vai varbūt nav tāda ēdiena?

Ilze:Neprotu cittautu virtuves ēdienus. Tur manuprāt ir daudz un labi jāpārzin garšvielas un garšaugus . Tā kā īsti nezinu ko kur likt klāt un kas labāk garšo,tad ar šo lietu vēl vajadzētu trenēties.

Aleksandrs:Nezinu. Īpaši netaisu kūkas un saldos,to dara sieva. Bet ja būtu jātaisa noteikti kaut kas jau sanāktu. Ir daudzi ēdieni kurus neesmu gatavojis.bet vai tāpēc var teikt ka neprotu…….. Ja vajadzētu taisītu un tad jau redzētu protu vai nē.

7. Vai Tev mājās ir pavārgrāmata? Izmanto to? Parādi to!

Ilze:Mums mājās ir daudz pavārgrāmatu. Bet reti tās tiek izmantotas. Pēdējā laikā taisām kūkas no šīs te.

Pārsvarā jau es sameklēju receptes un izdomāju un tad gatavojam kopā kaut ko jaunu vai arī pastāstu kas un kā jāliek un gatavo vīrs.

Ja meklē receptes internetā, parādi, kuri ir iecienītākie recepšu portāli un pastāsti, kāpēc tieši šie.’

Šīs ir tās vietas ,kur parasti skatos:

www.calis.lv

www.receptes.lv

www.maminuklubs.lv

www.sieviesuklubs.lv

8. Vai skaties kulinārijas raidījumus? Ja jā, tad kādus? Ja nē, tad kāpēc?

Kad tikko šie raidījumi sāka parādīties ģimenē bija ļoti iecienīts Sirmā ēdienkaratē- vienkārši, bet tai pat laikā ekstravaganti ēdieni. Mārtiņš prata piesaistīt vienkāršos ļaudis ar savu nesamākslotību, vienkāršo izturēšanos un runas veidu. Raidījums bija ar humoru un labiem praktiskiem padomiem.

Tagad reiz pa reizei skatāmies ideālās vakariņas. Bet kopumā šķiet šie raidījumi ir palikuši vienveidīgi, nav vairs odziņas!

Interesants ir Adskaja kuhņa-pa REN Tv. Tur ir ko redzēt! Šis raidījums ir vīram cieņā,jo tad mājās ir kapa klusums. Daudzas lietas tiešām var pamācīties no profesionāliem pavāriem!

9. Vai gatavo pēc receptēm, kas iesūtītas Māmiņu Kluba portālā? Ja jā, vai ir kāda, kuru īpaši atceries?

Ilze. Esmu šo to gatavojusi. Noformēšanas ziņā esmu daudz ņēmusi idejas no Lauras

Rozītes - šī bija tā recepte ko izmantoju tagad bieži.

10. Pati ātrāk gatavojamā recepte- pastāsti.

Ilze un Aleksandrs: Pankūkas! Viennozīmīgi!Milti , olas, piens, cukurs, nedaudz vanilija cukura.Un tas viss uz aci. Pildām ar biezpienu, svaigām ogām, banāniem un saldējumu vai ēdam ar ievārījumu.

11. Vai Tev ir firmas ēdiens? Ja jā, tad padalies, lūdzu, ar recepti. Vēlams pievienot arī fotogrāfiju no gatava ēdiena vai pagatavošanas fotorecepti.

Aleksandrs: Suši ir tas ko visbiežāk taisu un visi parasti saka ,ka ir labs.

Ilze: Mans mīļākais ēdiens un tas ar ko nekas nenošauju greizi ir lečo ar rīsiem. Visiem garšo un man arī.

12.Labam pavāram virtuvē pa rokai vienmēr jābūt... Pabeidz,lūdzu, šo teikumu!

Aleksandrs: asam nazim.

Ilze: vēlmei iepriecināt citus.

13. Kāpēc vēlies piedalīties jaunajā Māmiņu kluba projektā "Gatavojam kopā ar šefpavāru"?

Ilze: Laikam jau nav miera , gribas kaut ko jaunu izmēģināt un padarīt aizraujošāku ikdienu. Un kas zina, varbūt vismaz reizi nedēļā būs interesanta un garda maltīte ko varēsim pagatavot ar vīru kopā, vai arī varēšu izbaudīt vīra gatavoto.

Aleksandrs: Nu man jau nebija izvēles. Ilze pateica,ka piedalīsimies un nostādīja fakta priekšā. Tā kā pašam nekas nebūs jāraksta ,tad nav nekas traks-gatavot jau man patīk.

Iesūti pieteikumu un piedalies jaunajā projektā