Tiešraide

20.februāra ONLINE TV videoieraksts

21. Feb 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20. februārī tiksimies Māmiņu kluba interneta tiešraidē, lai kopā ar speciālistiem atbildētu uz Jūsu jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām, bērnu emocionālo attīstību, kā arī bērnu un mazuļu veselību un krīzes situācijām, kuras piedzīvojam laikā, kad mazulītis piedzīvo nepatīkamas sajūtas, piemēram, zobu sķilšanās laikā. 

Ieskaties, kādas tēmas šoreiz Jums esam sarūpējuši!

Mazuļa pūriņš un viss, kas nepieciešams, kad ģimenē ienāk mazulis

Lai mazinātu topošo vecāku satraukumu par to, ko nepieciešams sarūpēt mazulim un to, ko varbūt mēs nereti iegādājamies lieki, ar ārsti – Irēnu Putniņu izrunāsim visu, kas saistīts ar mazuļa pūriņa sarūpēšanu pirms dzemdībām un kādus pirkumus varam atlikt uz vēlāku laiku. Apskatīsim tādas tēmas kā piena bankas veidošana, mazuļa apģērba izvēle, sapratīsim, kas nepieciešams, lai iekārtotu mazuļa istabu un bez kādām mazuļa aprūpes lietām noteikti nevar iztikt.

Tu esi to pelnījusi - Dzemdības ar cieņu

Dzemdību pieredze atstāj neizdzēšamas pēdas māmiņas turpmākajā dzīvē. Ir māmiņas, kuras dzemdības atceras ar smaidu, ir māmiņas, kurām dzemdību pieredze ir bijusi tik nepatīkama, ka saņemties nākamajam bērniņam ir ārkārtīgi grūti. Tiešraidē ar vecmāti, dūlu Līgu Giniborgu atbildēsim uz jautājumiem par to kādām jābūt cieņpilnām dzemdībām un, kas šobrīd ir galvenie iemesli, kāpēc dzemdību laikā rodas pārpratumi un mammas nesaņem nepieciešamo emocionālo atbalstu.

Vecāku apvienības Māmiņu kluba jaunumi – Māmiņu brokastis

Jaunais, 2018. gads Māmiņu klubā ir sācies ar dažādiem jaunumiem. Arī šajā tiešraidē kāds īpašs jaunums no Māmiņu kluba. Māmiņu brokastis – notikums, kas palīdzēs satikties topošajām māmiņām ar speciālistiem, uzzināt visu, kas noderīgs un uzdot sev interesējošos jautājumus, kas saistīti ar gaidību laiku, dzemdībām un jaundzimušo.

Kā audzināt laimīgus un veselīgus bērnus?

Bērna audzināšana vecākiem prasa milzīgas rūpes un pacietību. Tiešraides laika atbildēsim uz jautājumiem par nepatīkamajām sajūtam zobu šķilšanās laikā un kā tās risināt. Tiešraidē uzzināsim arī to, kā tikt galā ar mazuļa satraukumu un miega traucējumiem. Zīdaiņu kolikas un meteorisms, kas rodas pārtikas alerģijas vai bērna uztura maiņas rezultātā un imunitātes stiprināšana zīdaiņiem un bērniem arī ir vienmēr aktuāls jautājums jaunajiem vecākiem, tāpēc šajā tiešraidē atradīsim atbildes arī uz tiem.  

Žurnāla Mans Mazais galvenā tēma – veselīga ēšana un jaunā žurnāla aktualitātes

Ik mēnesi pie jaunajiem vecākiem daudz un noderīgas informācijas dodas arī drukātā veidā. Žurnāls Mans Mazais jau gadu gaitā ir palīdzējis un informējis par to, kas aktuāls topošajiem un jaunajiem vecākiem. Arī 2018. gadā tas ir kopā ar saviem lasītājiem. Tāpēc, šī gada pirmajā online konferencē, ieskatīsimies žurnāla jaunākajā – janvāra numurā

Labās baktērijas Tavam mazulim

Probiotikas, jeb labās baktērijas ir ļoti nozīmīgas ikviena mazuļa ceļā uz pilnvērtīgu attīstību un veselību. Probiotikas stimulē imūno sistēmu, darbojas pret patogēnajiem jeb sliktajiem mikrobiem, nodrošina normālu vielmaiņu un produktu uzsūkšanos kuņģa – zarnu traktā. Tiešraidē kopā ar ārsti Jolantu Ozolu atbildēsim uz Jūsu jautājumiem par probiotikām. Kādas problēmas ar tām risināt, cik daudz un bieži drīkst lietot un kāpēc tās ir būtiski lietot arī pieaugušajiem.

Spēļu terapija, jeb bērnu emocionālā attīstība pirmsskolas vecuma bērniem

Ar kādiem emocionāliem pārdzīvojumiem saskaras bērns pirmsskolas vecumā un kāpēc ir svarīgi, ka vecāki iesaistās un izprot bērna vajadzības?  Vecāku loma bērna attīstībā ir būtiska jebkurā vecumā, tāpēc arī tad, kad bērns kļūst arvien patstāvīgāks, vecākiem ir jāsaprot, ka veselīgu attiecību pamats ir - sapratnē balstīta mijiedarbība starp vecākiem un bērnu. Tiešraides noslēgumā par šiem jautājumiem un jauno Māmiņu kluba Vecāku skolas nodarbību, runāsim ar  Geštalta psihoterapijas praktiķi Ilzi Pavasari.